Mobilapplikációt indít a Tourinfo iroda

Legendás szállások Székelyudvarhelyen

463

Több újdonsággal is előrukkolt idén a székelyudvarhelyi turisztikai iroda: bővítették honlapjukat, kitalálták, elindították a Legendás szállások programot. Sőt még ebben a hónapban mobilapplikációval is jelentkeznek, amely nemcsak a turistáknak, de a városlakóknak is érdekes lehet. Az alkalmazással izgalmas városnéző sétára indulhat majd az érdeklődő.

Udvarhely látnivalói. Honlapon, applikációval csalogatják a turistákat
Fotó: Tourinfo

A székelyudvarhelyi turisztikai információs iroda honlapja mostantól négy nyelven – magyarul, románul, angolul és németül – is elérhető. Orbán Melinda irodavezető szerint a fejlesztés célja, hogy minél megfogóbb, csalogatóbb legyen az oldal. Még több program, még több szórakozóhely került fel, a kulturális intézmények mint partnerek jelennek meg a felületen, és egyetlen kattintással elérhetők rendezvényeik. Közlekedéssel, piaccal, helyi termékek elérhetőségével kapcsolatos információk is megtalálhatók a www.tourinfo.ro oldalon, akárcsak azok a szálláshelyek, amelyek bekapcsolódtak a Székelyföldi Legendáriummal közösen indított újszerű programba.

Buda vezér a szállodában
Volt hotel, amelyik a Budvár legendáját, volt, amelyik a Csalóka legendáját, de olyan is, amelyik a Likaskő mondát választotta, hogy a régi történettel „tematizálja” úgymond szolgáltatását. A Legendás szálláshelyeken (tucatnyi vendégfogadó vállalkozás szállt be eddig) a vendégek megismerkedhetnek a térség, a város és környéke legendáival, azok hőseivel azáltal, hogy a szálláshelyek például az általuk örökbe fogadott történet által inspirált menüt, desszertet kínálnak, „legendás” szobát rendeznek be, gyermeksarkot alakítanak ki legendáriumos játékokkal – részletezte Orbán Melinda a kezdeményezés lényegét. Mint mondta, a turisták részéről már számtalan pozitív visszajelzést kaptak.

Irány Udvarhely!
Orbán Melinda irodavezető úgy látja, hogy idén nyáron mintha több turista érkezne a városba, viszont kevesebb közöttük a távolabbról érkező vendég. A tavalyi nyárhoz képest több csoport is kért idegenvezetést, de minden érdeklődőt szakszerűen eligazítanak a városközpontban, az Emlékezés Parkja melletti információs pontnál, amely hétköznap 8 és 18 óra között, szombaton pedig 9 és 13 óra között tart nyitva.
Sőt hamarosan a honlapról letölthető lesz a visitodorhei, iranyudvarhely mobiltelefonos alkalmazás, amely képekkel ellátva, írott formában három nyelven ajánl izgalmas, érdekes látnivalókat a városban. Egyelőre 36 objektum került fel az applikációra – a Székelytámadt-vár, egyéb nevezetes épületek, szobrok mellett olyan „ínyencségek” is, mint a főtér kialakulásának története, az egykori Budapest Szálló stb. Magyarul már „hangos” formában is elérhetők az érdekességek, Száva Enikő televíziós műsorvezető és Barabás Árpád színművész tolmácsolásában – tudtuk meg az irodavezetőtől.
A helytörténeti anyagot a Tourinfo iroda munkatársai állították össze dr. Gidó Csaba történész segítségével, az applikációt pedig a BBTE diákcsoportja készítette el dr. Simon Károly irányításával, ösztöndíjprogram részeként. Mint Orbán Melinda fogalmazott, ezt az esztendőt próbaévnek szánják, amikor kiderül, hogy érdemes-e tovább fejleszteni az alkalmazást, és ha igen, akkor hogyan, és még milyen érdekességekre vágyik az utazó.

Asztalos Ágnes

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.