Mitől lesz gonosz egy teljesen normális ember?

Philip Zimbardo csíkszeredai előadása

95

November 5-én, hétfőn 18 órától a Sapientia – EMTE Csíkszeredai Ka­ra és a Pro Scientia Siculorum Egyesület felkérésére a világhírű szociálpszichológus, Philip Zimbardo tart online előadást a Csíki Moziban. A sokak által ismert stanfordi börtönkísérlet megalkotójának kutatásai elsősorban arra irányultak, hogy mitől és miként válnak gonosszá teljesen normális, tisztességes emberek a csoportdinamika hatására bizonyos körülmények között.
A professzor Skype-on keresztül ismerteti, hogy miként védhetők ki a gonosszá válást segítő környezeti hatások – például, ha felkaroljuk és ünnepeljük a közöttünk élő, hőstetteket végrehajtó, ugyanakkor legtöbbször csekély figyelmet kapó embertársainkat. Hosszú pályafutása során a gonosz lélektanán kívül olyan közérdeklődésre számot tartó témák is foglalkoztatták többek között, mint a megváltozott nemi szerepek s az időhöz való viszonyunk.
Az előadáson való részvétel ingyenes, viszont előzetes regisztráció szükséges. A szervezők 230 helyet tudnak biztosítani az érdeklődőknek. A professzor angol nyelven mutatja be kutatási eredményeit, viszont tolmácsolásra nem lesz lehetőség. Az előadás végén az érdeklődők kérdéseket tehetnek fel a professzornak.

 

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek