Mit jelent számodra a SapiNépe?

Belső szemmel

806

Boros Szilvia
– Pár szaktársammal együtt elhatároztuk, hogy ha már megadta a lehetőséget a Hargita Népe, miért ne próbálnánk ki magunkat mint újságíró. Eléggé nehézkes volt az indulás, de a sok munka csapattá kovácsolt minket. Megtanultunk együtt dolgozni, egymást segítettük, egymástól tanulhattunk. Mindenképp szeretném folytatni a jövőben, hiszen sok új dolgot tanultam, valamint jobban megismertem az egyetemet, és betekintést kaptam az újságkészítésbe. Nagy lehetőségnek tartom, és bátran ajánlom mindazoknak, akiket az újságírás varázsa megbabonázott.

László Tünde
– Felmerült a lehetőség, hogy írhatunk a Hargita Népe napilapba. Éltem vele, hogy kipróbáljam magam egy új területen, valami újat tanuljak. Rengeteg élménnyel gazdagodtam, hiszen betekintést nyerhettem az újságírás világába. Szeretném folytatni az írást, akár újságban, akár valahol máshol. Mindenképpen ajánlanám olyan személyeknek, akiket érdekel az írás. Tapasztalatot is szereztem, hiszen a nehéz munkának mindig meglett a gyümölcse.

 

Vlaicu Lajos
– Tanszéki e-mail során értesültem erről a lehetőségről. Bár kezdetben nagyon tetszett, mégis kissé hezitáltam, mert még soha nem csináltam ehhez hasonlót. Köszönöm dr. Tapodi Zsuzsa tanárnőnek a sok segítséget, és a csapatnak, akikkel együtt dolgozhattam, valamint az újságnak e remek lehetőséget. Ha lesz rá alkalmam, jövőre is szeretném folytatni. Izgatottan várom a folytatást, és remélem, jövőre új tagokkal bővül majd a mi kis SapiNépés csapatunk. Ez a munka változatos, egyaránt megmozgat, olykor fizikailag is, amikor be kell szaladni a szerkesztőségbe az anyaggal, vagy éppen akkor, amikor az írással nem haladsz úgy, ahogyan kellene, és a körmödre égett a gyertya. Ez mind olyan élmény, amit akkor tapasztalhat meg egy hallgató, ha a csapatunk tagja.

 

Gál Szilvia
– Tapodi Zsu­zsa tanárnő me­sélt a lehető­ség­ről, és úgy gon­doltam, ki­próbálom ma­gam, hisz ez hoz­zájárul a személyes fejlődésemhez. Sok pozitív gondolattal és
élménnyel gazdagodtam, így mindenképp folytatni szeretném, hisz egy értékes közösség tagja lehetek. A számomra legmaradandóbb „dolog” a részletekre való odafigyelés fontossága, hisz értéket közvetítünk, és intézményt ítélnek meg a mi írásaink fényében. Ezt a lehetőséget mindazoknak ajánlanám és ajánlottam, akik nem félnek lépni az új felé.

 

Ágoston Emőke
– Egy rendezvény megszervezésében és kivitelezésében segítettem, amikor Gál Szilvia megkért, hogy írjunk néhány szóban az eseményről a SapiNépébe. Miközben fogalmaztuk a szöveget, megtetszett a munka, ezért megkérdeztem, lenne-e lehetőség arra, hogy én is írjak. Erre természetesen a válasz az volt, hogy igen. Bár nemrég csatlakoztam a csapathoz, mégis fontos dolgokon javítottam, ilyen például egy esemény figyelmes végighallgatása, mert lássuk be, sokunknak akad problémája ezzel. Másrészt rájöttem, hogy nem is könnyű munka egy kisebb-nagyobb cikk megírása, nagyon sok bíbelődés van vele. Az írás mindig is az életem része volt, és azt hiszem, az is marad, mindenképpen szeretném folytatni. Amiért nagyon hálás vagyok, hogy volt szerencsém megtapasztani, milyen egy csapat része lenni, milyen érzés, ha valakire számíthat az ember. Ezért is ajánlanám mindazon embereknek, akik eljátszanak egy kicsit is a gondolattal, hogy írjanak, bátran próbálják ki, mindenképp tanulhatnak valamit.

Jakacs Attila
– Tódor Erika tanárnő írt egy e-mailt, hogy lehet jelentkezni, én meg kíváncsi voltam, képes vagyok-e megfelelni egy efféle munkára és tudok-e nálam fiatalabbakkal csapatban dolgozni. Írásaim jelentek meg a Hargita Népe hasábjain, egyeztettem a társaimmal, és amikor megvolt a helye, akkor tanultam is tőlük. Az egyetemista éveim idén lejárnak, így nem járok fel Csíkszeredába ezek után, abbahagyom a SapiNépével a munkát. Mindenképp ajánlanám, hiszen egyetemistaként sok mindennel szembesül az ember, és jót tesz, ha kipróbálja magát abban, hogy a fejében megfogalmazódott gondolatokat papírra vesse.

Forika Erzsébet
– Az egyik tanárunk ajánlotta a lehetőséget, és érdekelt, ezért úgy gondoltam, kipróbálom, milyen is lehet az újságírás. Élményeim pozitívak, hiszen több emberrel találkozni és együtt dolgozni igazán érdekes. Tapasztalatom szerint a legtöbb ember segítőkész, például ha egy interjúról van szó. A jövőben szeretném folytatni az írást. Miután első évben jól éreztem magam ebben a szerepben, remélem, jövőben is így lesz. Természetesen másoknak is ajánlom, hiszen nagyon jó tapasztalatgyűjtési lehetőség. Ugyanakkor segít a kommunikáció fejlesztésében és a kapcsolatok építésében egyaránt.

 

 

Szőke Zsuzsa

– Az elmúlt év végén merült fel a lehetőség, és mindenképpen élni akartam vele, hogy Hargita megyében, a Hargita Népe napilapban is kamatoztassam a korábbi tapasztalataimat. Motiváló volt, ahogy teltek a hetek, egyre több cikket tudhattunk magunk mögött, és egyre több emberhez jutott el a hír a SapiNépe rovatról. Jólesett a számtalan visszajelzés, így kaphattam képet a közvéleményről. Mindig közel állt hozzám az írás, legyen az újságcikk, próza vagy éppen vers. Ezért folytatni fogom jövő tanévtől is, emellett igyekszem megkedveltetni ezt a műfajt másokkal is. Lehetőséget adni az érdeklődőknek, hogy kipróbálhassák önmagukat ezen a pályán. Szerintem ez csak pozitív tapasztalat lehet. Amellett, hogy belekóstolhatunk a média ezen világába, önismeretünk is bővül, szakmai gyakorlatként fel tudjuk használni a későbbiekben. Remélem, a továbbiakban is ilyen lelkes csapatunk lesz, és egy hasonlóan szép és élményekben dús időszakot tudhatunk majd magunk mögött.

 

 

 

 

 

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek