Minőségi időt tölteni együtt

23

Érdekes kihívásokat, tartalmas családi együttlétet, sok-sok mókát és emlékezetes pillanatot ígér az idei Cseperedők családi kalandjáték, amely az előző évektől eltérően a virtuális térben várja az érdeklődő családokat. A szervezők egy központi figurát is választottak: Cseperkét, aki a játékokról tájékoztat és közös kirándulásra hívja a családokat, belopva magát azok nyári hétköznapjaiba, színesebbé téve életüket.

Idén nyáron izgalmas online kalandjátékkal idézik fel a Cseperedő Családi Fesztivál hangulatát az esemény szervezői. A cél most is, akárcsak a korábbi években: a családok tartalmas, minőségi időt töltsenek együtt, figyeljenek a gyerekeikre és sok-sok közös kalandban legyen részük, amelyekre szívesen emlékeznek majd. Sipos Tünde, a Kőketánc Kulturális Egyesület vezetője lapunknak elmondta: a játék július 10. és 21. között zajlik, elsősorban az óvodás és kisiskolás gyermekek és szüleik részvételére számítanak.

– Több mint 100 család jelentkezésére számítunk, a kihívásokat Cseperke, a kabalafigura irányítja majd, s akik a legtöbb pontot gyűjtik össze, értékes nyeremények boldog tulajdonosai lehetnek a játék végére – hangsúlyozta Sipos Tünde, közölve, hogy mese is készül a kabalafiguráról.

Hozzátette: a regisztráció és a játékban való részvétel ingyenes, a családoknak annyi a feladatuk, hogy a regisztráció után létrehozzák saját online fiókjukat, ahol majd megtalálják a kihívásokat és feltölthetik a megoldásaikat, a kalandokon készített fényképeiket, videofelvételeiket. A családi kalandjátékban közel 50 családi kihívásból, játékból és kalandból válogathatnak az érdeklődők, az első három legtöbb pontot gyűjtő családot díjjazzák majd, a pontozási sorrendben következő 10 család pedig különdíjban részesül. 

Kopacz Erika, a Fészek Tanoda vezetője, az esemény másik főszervezője rámutatott: a játékot úgy lehet elképzelni, mint egy nyári bakancslistát, amely érdekessé teheti a résztvevők hétköznapjait, közelebb hozva egymáshoz a családtagokat.

– Lesznek olyan kihívások, amelyek során a központi figurát, Cseperkét kell majd megkeresni, s a játék két hétvégéjén közös családi túrázást is fogunk szervezni, amikor a természetben kalandozunk majd Cseperkével, de aki nem tud ezen részt venni, az családjával is végigjárhat egy túraútvonalat – fejtette ki Kopacz Erika.

Mint részletezte: nagyon színes a kihívások tárháza, lesznek növényismereti, természetvédelmi, gasztronómiai, hagyománnyal és divattal kapcsolatos próbák, de családi társasjáték készítésére is lesz példa: otthoni alapanyagokból kell elkészíteni, no meg a játék szabályait és arculatát is együtt kell kitalálnia a családnak. Tudatos életmódot erősítő feladatok is szerepelnek a listán, mint cseperedős szatyorban csomagolásmentesen bevásárolni. A próbák különböző pontszámokat érnek, illetve vannak nehezítések is, amelyekkel pluszpontokat lehet szerezni, de nem kötelező minden kihívást teljesíteni ahhoz, hogy valaki részt vehessen a játékban.

Az online kalandjáték társszervezője a Hargita Megyei Kulturális Központ, a rendezvény a megyei Családprogram részeként valósul meg. Regisztrálni a www.cseperedok.ro honlapon lehet július 4-ig, és ugyanitt megtalálhatók a játékkal kapcsolatos részletes információk is.

Barabás Emőke

 

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.