Mindhárom intézménynek jó lesz

72

A szabadtéri rendezvények, koncertek és fesztiválok lebonyolítását és színvonalát szeretné emelni a csíkszeredai polgármesteri hivatal egy kültéri LED-fal és egy mobil színpadi fedés, vagyis tetőszerkezet megvásárlásával. Füleki Zoltán alpolgármester szerint az új eszközöket a város valamennyi kulturális intézménye közösen használhatja majd.

A színház és a néptáncegyüttes otthona. Kicsi, de látványos fejlesztések Fotó: Kovács Hont Imre

Bár a Csíkszeredai Polgármesteri Hivatal idei költségvetésében szűkösebb gazdálkodásra szorítja a kulturális intézményeket, Füleki Zoltán alpolgármester szerint terveznek néhány olyan beruházást, amely mindhárom intézmény számára hasznos lehet.
Az önkormányzat idén 1,7 millió lejt rendelt el a Csíki Székely Múzeum személyzeti és fenntartási költségére a tavalyi 2,4 millió lej helyett, a Csíki Játékszín a korábbi 3,7 millió lej helyett 2,2 millió lejből gazdálkodik, míg a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttesnek a tavalyi 2 millió lejes költségvetés helyett 1,74 millió lejből kell fenntartania magát. Az aktuális számok tükrében egyik kulturális intézmény sem tervez komolyabb beruházást.
A csíkszeredai polgármesteri hivatal költségvetésében azonban szerepel egy 185 ezer lej értékű beruházási tétel, ezt az összeget Füleki Zoltán szerint egy kültéri 4 x 3 méteres LED-fal vásárlására fordítja majd az önkormányzat. Egy másik tétel szerint 230 ezer lejt fordít az önkormányzat egy gyorsan összeszerelhető, szintén kültéri mobil tetőszerkezetre, amelyet mindhárom kulturális intézmény használhat majd.
– Az összeszerelhető mobil tetőszerkezet megkönnyíti majd a szabadtéri rendezvények szervezését, rossz időjárás esetén könnyen és gyorsan felállítható. Hasznos lehet a városnapi rendezvények, a régizene-fesztivál és más szabadtéri rendezvények esetében. Hasonló célt szolgál a LED-fal is, amely a színházi és néptáncelőadások kivetítésére is alkalmas – részletezte az alpolgármester.
Füleki Zoltán szerint ugyanakkor kisebb, 30 ezer lej értékű beruházás várható a Csíki Moziban is.
– Hat reflektort, két hangfalt, mikrofont és egy keverőpultot szeretnénk vásárolni, hogy a moziteremben szervezett koncerteknek és hangversenyeknek megfelelő fény- és hangtechnikát biztosítsunk – közölte.

Pál Bíborka

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek