Mindennap más templomban imádkoznak

Ökumenikus imahét

98

Ökumenikus imahetet tartanak Gyergyószentmiklóson ezen a héten. Hétfőtől vasárnapig minden este más-más felekezet templomában zajlik istentisztelet.

Holnap az örmény katolikus templomban lesz ökumenikus istentisztelet Fotó: Lázár Hajnal

Az ökumenikus imahét ötlete Paul Wattson anglikán paptól származik, aki 1908 januárjában nyolcnapi imára szólította a keresztény hitű embereket, felekezeti hovatartozástól függetlenül. Gyergyó­szentmiklóson minden évben megszervezik az imahetet, amelynek célja, hogy a szertartásbeli különbségektől eltekintve, a keresztény felekezetek elfogadják egymást és együttműködjenek. Ennek érdekében a felekezetek papjai, lelkészei és a hívek a hét minden napján más-más helyszínen vesznek részt ökumenikus istentiszteleten. Az imahét első estéjén a Bucsin negyedben, a Szent István-templomban imádkoznak együtt a különböző felekezetek, kedden az örmény templom lesz a helyszín, szerdán a református templomban lesz istentisztelet. Csütörtökön az unitárius, pénteken a baptista imaház szolgál helyszínül a közös istentiszteletnek. Szombaton a felszegi Munkás Szent József-templomban gyűlnek össze a lelki vezetők és a hívek, vasárnap pedig a Szent Mik-
lós-templomban zárul az imahét. Mindennap este hat órakor kezdődnek az istentiszteletek. A szervezők azt remélik, a közös ima közelebb hozza egymáshoz a városban élő keresztényeket.

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek