Mindenkit tárt karokkal várnak: Tisztújítást tartanak az RMDSZ csíki szervezetei

64

Tisztújítást tartanak az RMDSZ csíki helyi szervezeteiben: aki tisztséget szeretne vállalni a szövetségben, január 24-én 15 óráig jelentkezhet – közölte Borboly Csaba, az RMDSZ Csíki Területi Szervezetének elnöke tegnapi sajtótájékoztatóján. Hozzáfűzte: a tisztújítás két kulcsszava a nyitottság és alázat.

Borboly Csaba a sajtótájékoztatón. Befogadó szervezet                                                       Fotó: László F. Csaba

Egyszerre hajtják végre a tisztújítást az RMDSZ felcsíki, alcsíki és gyimesi szervezetei. Borboly Csaba elmondta: a tisztségekre bárki, még a rivális versenypártok tagjai is jelentkezhetnek a szövetség jelenlegi helyi elnökeinél. A szabályzat ugyanakkor előírja, hogy a Helyi Küldöttek Tanácsának vagy a Városi Küldöttek Tanácsának tagja, illetve a helyi szervezet elnöke lehet bárki, aki a 18. életévét betöltötte, RMDSZ-tag és a január 24-i határidőig benyújtja jelentkezését. Ez egyébként egy iratcsomót jelent, amely önéletrajzi adatlapot, politikai nyilatkozatot, jelölési nyilatkozatot, támogató aláírásokat és a személyi igazolvány másolatát kell tartalmaza. A jelenleg tisztséget betöltő RMDSZ-es polgármestereknek, önkormányzati képviselőknek a tagsági díj befizetéséről is nyilatkozniuk kell. Borboly Csaba elmondta: azt szeretnék, hogy valamennyi társadalmi réteg és korosztály képviseltesse magát az RMDSZ helyi szervezeteiben. A szövetség tisztújításain ugyanakkor nemcsak az RMDSZ tagjai, hanem a helyi lakosság is szavazhat. A területi RMDSZ-elnök ugyanakkor hozzáfűzte: olyannyira komolyan gondolják, hogy az RMDSZ tisztségeire bárki jelentkezhet, hogy a rivális versenypártok tagjai sincsenek kizárva.
– Ha Szász Jenő Csíkban élne, akkor jöhetne ő is – jelentette ki Borboly Csaba. Hozzáfűzte: több olyan önkormányzati képviselőt ismer, akik azért a rivális pártok listáján lettek tanácsosok, mert az RMDSZ-listán nem szerepeltek volna befutó helyen. A közösségnek egységesnek kell lennie, ez indokolja a szövetség csíki szervezetének nyitottságát.

Kiss Előd-Gergely

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek