Mindenkinek lesz tankönyve!

Előrelépés az oktatás területén

62

Véget ért a tankönyvhiány, idén az oktatási minisztériumnak sikerült az új tantervekhez igazodó ötödikes és hatodikos magyar nyelvű könyveket is biztosítania. Sipos István tanfelügyelő szerint hihetetlen ütemben és mennyiségben érkeznek a tankönyvszállítmányok a megyébe, október közepére minden általános iskolában tanuló diákot el tudnak látni könyvvel.

Tankönyvek a lerakatban. Idén nem lesz belőlük hiány Fotó: Archív

Két évvel ezelőtt a harmadik és a negyedik osztályos magyar anyanyelvű diákok kezdték a tanévet tankönyv nélkül, mindössze román nyelv és kommunikáció, illetve angol idegen nyelv tárgyakból voltak új kiadványok, tavaly az ötödikesek maradtak tankönyvek nélkül.
A tanítók, tanárok és oktatási szakemberek három héttel ezelőtt még nem tudták, mire számítsanak, a 2018–2019-es tanév a tankönyvek tekintetében jobb lesz-e, mint az előzőek?
Úgy tűnik azonban, hogy az oktatási minisztériumnak idén sikerült a tankönyvgondot enyhítenie, és még az új tanterv szerint tanuló hatodik osztályosoknak is vannak magyar nyelvű tankönyveik.
– Végre elmondhatjuk, hogy az első osztályosoktól kezdődően az ősztől új tanterv szerint tanuló hatodik osztályosokig minden tantárgyból van magyar nyelvű tankönyv. Hihetetlen nagy változás ez, ráadásul a magyarra fordított tankönyvek jó minőségűek, az új oktatási programnak megfelelő interaktív könyvek – nyilatkozta lapunknak Sipos István tanfelügylő.
A tanfelügyelő szerint az elmúlt napokban nagyon gyors ütemben érkeznek a megyeszékhelyre a tankönyvszállítmányok, az átvételt követően ezeket a tanfelügyelőség fogja szétosztani a megye tanintézményei között. Szám szerint ez évfolyamonként és tantárgyanként nagyjából 2500–2800 kiadványt jelent.
– Külön öröm, hogy a negyedik osztályosok történelemköny-
vének is elkészült a fordítása, illetve több tárgy esetében, pl. biológiából két tankönyv közül is választhatnak a tanárok, diákok. Egyedül a tankönyvekhez tartozó CD-k nem érkeztek még meg, de reméljük, azt is pótolja majd a minisztérium – tette hozzá a tanfelügyelő.
Sipos István szerint a következő időszakban folyamatos a tankönyvek érkezése és átvétele, ezért a könyveket október közepéig tudja szétosztani a tanfelügyelőség.

Pál Bíborka

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek