2020, december 4, péntek.
custom_html_banner1

Hirdetés

Mindenáron

„Szögezzünk le egy dolgot, mert azt vettem észre, hogy néhány politikus ragaszkodik ahhoz az elképzeléshez, miszerint a jelenlegi járványhelyzet ellenére valaki mindenáron érdekelt a választások megtartásában, pedig ezeket el lehet halasztani. Semmi sem hamisabb ennél!” – jelentette ki szerdai sajtótájékoztatóján Klaus Johannis.
Elnök úr, egyetértek önnel, semmi sem hamisabb ennél! Mármint az ön kijelentésénél. Hiszen pontosan ön és az ön államfői, politikai védelmét élvező, parlamenti kisebbségből kormányzó liberális párttársai azok a rejtélyes valakik, akik – ahogy ön fogalmazott – mindenáron érdekeltek a választások megtartásában. Mégpedig idén, december 6-án. Hogy miért? Szerdán erre is ön adta meg a választ, méghozzá kérdezés és köntörfalazás nélkül. „A parlamenti választásokat nem szabad elhalasztani csak azért, hogy egyik vagy másik párt jobban felkészültnek és esélyesebbnek érezze magát néhány hónap múlva. A választásokat meg kell tartani rendes időben” – vallja. Tehát erre megy ki a játék. Azért kell most erőltetni, minden járvány- és egészségügyi kockázat ellenére ismét urnákhoz hívni a tisztelt választópolgárokat, nehogy kora tavaszig – a parlament mandátumát három hónappal lehetséges meghosszabbítani, és így a választásokat is ugyanennyivel elodázni – elfogyjon a lendület, visszaüssön és népszerűségvesztést okozzon a tavaly óta állandósulni látszó kormányzati bukdácsolás és tanácstalanság. Azért ragaszkodik foggal-körömmel az önök által kijelölt „rendes időben” a választások megtartásához, nehogy az önök kárára erősödjön a pészédé támogatottsága? Elnök úr, ön hol él, milyen rendes időről beszél? A potenciálisan jövőre megerősödhető ellenzéktől fél, nem a most tomboló koronavírustól? A Cotroceni-palotába zárkózva az ön irodája helyett talán a kapusszobába küldik a hivatalos jelentéseket? Avagy a napi közel 5 ezer új fertőzöttet, a naponta száz fővel gyarapodó, összességében hatezernél is több halottat vagy a lélegeztető gépeken csüngő, az intenzív osztályokat megtöltő betegek tömegét nevezi ön „rendes”, alkalmas időnek?
Egyáltalán tudja, foglalkoztatja vagy zavarja-e önt és csapatát, hogy a járvány minden jel szerint hónapok óta kikerült az ellenőrzésük alól? Érdekli önt, hogy a hazai vállalkozások ezrei, munkavállalók és ezen keresztül családok tízezrei nyögik és sínylik a járvány gazdasági következményeit? Hogy az ön által pátyolgatott kormány megelőzés helyett csak szalad az események után? Hogy olyan intézkedéseket hoznak, amik a járványügyi szakemberek szerint minden téren többhetes késést tükröznek. Elnök úr, nekem és még sokak számára ezek a valódi problémák, nem a parlamenti választások dátuma. Vagy ezek a hétköznapi, földhözragadt, mindnyájunkat érintő zavaró tényezők önnek nem lényegesek? Valóban csak az a fő, hogy a helyhatósági választások – a parlamenti választások főpróbájaként – az önök szempontjából jól sikerültek? Értem én, hogy ütni kell a vasat, amíg meleg. De mindenáron meddig lehet? Elnök úr, nem a vasat, hanem az üllőt püföli. Fejezze be, semmi sem hamisabb ennél!

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb