2021, január 24, vasárnap.
custom_html_banner1

Minden településen indít polgármesterjelöltet az RMDSZ

Udvarhelyszék mind a huszonhat településén indít polgármesterjelöltet a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ). Három településen – Oklándon, Parajon és Siménfalván – a jelenlegi elöljáró visszavonul, Bögözben az előválasztás eredményének köszönhetően új jelöltet indítanak.

Néhány székelyudvarhelyi településen leköszönnek a jelenleg tisztségben lévő RMDSZ-es polgármesterek: Oklándon Cseke Miklós nem folytatja tovább a megbízást, helyére Godra Lehel jelenlegi alpolgármester pályázik, és meg is kapta a helyi szervezet támogatását. Siménfalván Péter Zoltán jelenlegi polgármester szintén nem indul újra a polgármesteri székért, itt az RMDSZ jelöltje Nagy János. Parajdon Bokor Sándor polgármester sem vállal több mandátumot, Nyágrus László jelenlegi alpolgármestert bízta meg az RMDSZ, hogy méretkezzen meg a helyhatósági választásokon. Bögöz községben előválasztáson döntött úgy a helyi közösség, hogy Ülkei Zoltánt jelöli és nevesíti polgármesterjelöltként, a jelenlegi polgármester, Farkas Mózes ellenében.

Szentegyházán Both József egykori alpolgármester száll ringbe a választásokon, Kápolnásfaluban pedig Both Szabolcs jelölttel az élen megújult csapattal állnak a választók elé. Homoródalmáson az ezelőtt négy évvel függetlenként induló Tikosi László most az RMDSZ színeiben indul a választásokon – mondta megkeresésünkre Bíró Barna Botond, az udvarhelyszéki RMDSZ elnöke. 

– Székelyudvarhelyen fontos lenne, hogy esélyt kapjon az a fiatal csapat, aki az elmúlt években a városlakókkal folyamatosan konzultálva próbálta kialakítani azt a jövőképet, aminek értelmében megfogalmazták programjukat. Erről hamarosan nyilvánosan is beszélni fognak. Udvarhelyen Derzsi László az RMDSZ jelöltje. Csíkszeredában Korodi Attila személyében egy másfajta szemlélet is teret nyer, és fontos lenne, ha a három térség központja, Székelyudvarhely, Csíkszereda és Gyergyószentmiklós RMDSZ-es polgármesterjelöltjei arról tudnának beszélni, hogy a következőben hogyan képzelik el az együttműködést a három stratégiai fontosságú város között, hogyan segítik egymást, ami olyan pluszt jelenthet, amire az elmúlt harminc évben nem volt példa. A kampányt ez is fogja jellemezni. Bízom abban, hogy nem övön aluli ütésekről fog szólni a kampány, hanem a jövőkép bemutatásán úgy, hogy ebben minél több ember találja meg a helyét, hisz akkor lehet egy jó városvezetésről beszélni, ha a lakosság tudja, hogy mi következik, mi miért történik és mi lesz a hozadéka az ő életükben. Erre vállalkoztunk, és mindent megteszünk ennek érdekében. Egy fiatal csapat tudását, dinamizmusát ajánljuk az udvarhelyieknek, az udvarhelyszékieknek. Nem felelőtlen ígérgetésekről fog szólni a kampány, ahogy eddig sem arról szólt, hanem konkrét, valós megoldásjavaslatokat teszünk, és olyan jövőképet fogalmazunk meg, amely rövid és hosszú távon meghatározza Hargita megye minden településének fejlődését – mondta az udvarhelyszéki RMDSZ elnöke. Hozzátette: a politika nem egyemberes műfaj, csapatban kell együtt dolgozni. Ígérni bárki tud, de ezekről az ígéretekről négyévente felelősségteljesen be kell számolni. Ahhoz, hogy nagy léptékben fejlődni tudjon egy közösség, nem elég, hogy jó ember legyen a polgármester, a háttérben lennie kell egy jó testületnek is. Ugyanakkor szükség van arra, hogy a jelölt éljen egy olyan jól kiépített hálózattal, amit az RMDSZ biztosítani tud helyi szinttől a megyén keresztül Bukarestig, Budapestig vagy akár Brüsszelig. Hasznosítani tudja azt a kapcsolatrendszert, amiben tisztségviselők, választott személyek azért dolgoznak, hogy az erdélyi magyar közösségnek a jövője jobb, élhetőbb legyen.Nagyálmos Ildikó

Kapcsolódó cikkek:

14,353RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb