Minden támogatásért hálás a Vöröskereszt

245

„Nagy örömmel tölti el az egész csapatot az akció sikere, és szívből köszönjük minden adakozónak a segítségét. Kívánjuk mindenkinek, hogy az élet sokszorosan adja vissza az adományt, amivel minket támogatott” – fogalmaz közleményében a Gyergyószentmiklósi Vöröskereszt csapata. Lapunkban már olvashattak a szervezetet segítő megmozdulásról: számos program zajlott a Vöröskereszt támogatásáért, egyéni és közösségi vállalások egész sorozatát tapasztalhattuk az elmúlt hetekben. Mint írják, rendkívül sikeres volt az akció, az pedig külön öröm számukra, hogy továbbra is sokan kívánnak segíteni.

Többes céllal indította Segíts, hogy segíthessünk című gyűjtési akcióját a Gyergyó-
szentmiklósi Vöröskereszt. Amint a kampány kezdetén fogalmaztak, az adományba kapott mentőautót kívánják forgalomba íratni, emellett a csapat sátrának felújítása, valamint felszerelés vásárlása is a célok között szerepel.
A gyűjtési akció során többek között gokartos rendezvényt tartottak, Vöröskereszt-napot szerveztek az egyik gyergyószentmiklósi kávézóban, Bara István pedig huszonnégy órát tornázott a város főterén azért, hogy segíthessen a szervezetnek.
Mint közleményükben írják, az akció végén 5822 lejt számoltak, és már sikerült felújítani a sátrat, ami 2200 lejbe került, az EMI-táborban pedig ki is próbálták. Elmondásuk szerint közel kerültek az elsődleges célok eléréséhez, hisz egy 6400 lejes keretet számoltak össze, amely a sátorfelújítás mellett a mentő forgalomba helyezésére, illetve felszerelés vásárlására is elegendő lenne.
A mentőautó beíratása is folyamatban van, de mint mondják, ez hosszabb ügymenet, így reményeik szerint késő ősszel már használhatják a járművet.
Örömüknek adnak hangot, hogy a továbbiakban is több személy biztosította támogatásáról a csapatot, így az elkövetkező időszakban is lesznek olyan rendezvények, ahol a Vöröskeresztnek gyűjtenek. Mint fogalmaznak, a fentebb leírtak mellett másodlagos céljaik is vannak, hisz az eszközök, így többek között a mentő fenntartása is költségekkel jár. A csapat mindenkinek köszöni a hozzájárulást, külön kiemelve Vicol Koppány segítségét, aki önkéntesen vállalta a gyűjtési akció koordinálását.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.