Minden tábor egy helyen

Könnyebbé teszi a választást

108

Jó hírünk van a táborozási lehetőségeket keresőknek: ha eddig nehéz volt eligazodni a kínálatok dzsungelében, akkor mostantól megkönnyebbülhet, mert honlap indult, ahová összegyűjtötték a helyszíneket. A kínálat egyre bővül, de máris lehet böngészni.

Csatlos Károly ötletgazda a hétfői Jó reggelt, Erdély! című műsorban kifejtette: külföldi minta alapján tervezte a www.taborok.ro honlapot, amely környékünkön hiánypótló. A két éve felmerült ötlettel a szülők dolgát akarta megkönnyíteni, egyik magyarországi televíziós csatornán látott valakit ilyen jellegű gyűjtőoldalról beszélni. Rájött, hogy Erdélyben nincs ilyen, és 2 év alatt megszerkesztették és beüzemelték.
A tartalom előkészítéséhez a felesége volt segítségére: minden online felületen követte, milyen táborok vannak, folyamatosan kommunikáltak a megtalált táborok üzemeltetőivel. A gyűjtőportál élesítése óta eltelt néhány hétben több mint 30 tábort töltöttek fel a felhasználók, de sokkal többen vannak a regisztráltak, akik a feltöltéssel dolgoznak.
A kezdeményezők arra kérnek minden táborszervezőt, hogy ők saját maguk regisztráljanak, és töltsék fel az ajánlataikat. A feltöltött adatokat szintén a feltöltők frissíthetik, jövőre átírhatják, szükség esetén módosíthatják.
Jelenleg szinte minden kategóriában található már feltöltés: a néptánc- és hagyományőrző táborok, a lovas- és úszótáborok a legnépszerűbbek. Román nyelvű változat ugyan nincs, de Csatlos Károly ígérte, hogy ugyanerre a sablonra román nyelvű rendszert is feltölt majd ahhoz, hogy a román táborvezetők is feltölthessék kínálatunkat.
Az üzemeltető házaspár elképzelése szerint majd előfizetési csomagokat választhatnak azok, akik kiemeltebb helyen szeretnék hirdetni táboraikat.

Gergely Edit

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek