Minden pont Csíkszeredába került: Tökéletes kiszállás

11

Harmadik magyarországi mérkőzését is megnyerte a Csíkszeredai Sportklub a jégkorong Este Ligában, és tökéletes teljesítménnyel zárta a hétvégét. Harmadikra az utolsó helyen álló Schiller-Vasas HC-t fektették két vállra.

Fodorék mindhárom idegenbeli meccsüket behúzták                                                                                Fotó: jkb.hu

A Dunaújvárosi Acélbikákat 4–3-ra, a Hokiklub Budapestet 6–2-re verte a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata az Erste Liga pénteki, illetve vasárnapi mérkőzésén. Hétfő este újabb feladat várt Jason Morgan tanítványaira, hiszen az utolsó helyezett, ám egyáltalán nem lebecsülendő Schiller-Vasas HC vendégei voltak.
A kék-fehérek, ahogyan azt várni lehetett, nagy erőbedobással vágtak neki a találkozónak, és hiába próbálkoztak 26 alkalommal, a hazaiak kapusa, Szeles, állta a sarat. A második felvonás egy áthúzódó csíki emberelőnnyel kezdődött, amelyet Shalla értékesített, megtörve a jeget. A meccs felénél melegebb percek következtek csíki szempontból, hiszen egymás után két hátrányt kellett kivédekezni, majd öt az öt ellen megint dominált a Sportklub. A záró felvonás megint támadásban találta a kék-fehéreket, akik másodjára is előnyből voltak eredményesek. Erre viszont alig fél percen belül jött a hazai válasz, így izgalmasra sikeredett a hajrá. Arról viszont a Sportklub játékosai gondoskodtak, hogy nagyobb gond ne legyen, és az 57. percben egy hatalmas Kuljas kékvonalas bomba lezárta a meccset.
A csíkiak pénteken az Újpestet, míg szombaton a Ferencvárost fogadják, így két kőkemény rangadóval folytatják a ligaküzdelmeket.
Eredmény: Schiller-Vasas HC – Csíkszeredai Sportklub 1–3 (0–0, 0–1, 1–2) /Béres (49.), illetve Shalla (21.), Papp (49.), Kuljas (57.)/.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek