Minden óvodára kiterjesztenék

Kis Herceg napok

47

Minden év májusában a gyermeknapot megelőlegező programot szerveznek a csíkszeredai Kis Herceg Óvodában. A hagyományos rendezvény idén specifikussá vált az Erasmus+ európai finanszírozású rendszernek köszönhetően, és a szervezők a tehetségígéretek bemutatására fektették a hangsúlyt. Kedves Ilidkó, az intézmény vezetője elmondta: szeretnék, ha a város összes óvodáját be tudnák vonni a programba.

Apróságok. Ígéretes tehetségek a színpadon és előtte Fotó: Keresztes Bea

Május 29–31. között szervezték meg az idei Kis Herceg óvodai napokat. A hagyományos rendezvény idén új köntösbe öltözött, hiszen a tehetségígéretek bemutatására irányította a figyelmet. Többek között a népművészet, népi gyermekjátékok és mesemondás szerepelt a programban, amelyet „különleges seregszemlének” jellemzett Kedves Ilidkó, a Kis Herceg igazgatója.

– Ebben az évben az Erasmus+ program égisze alatt szerveztük meg ezt a gyermeknapot megelőlegező rendezvényt. A gyermekek közösen dolgoztak, bábjátékokat készítettek, és bábszínház-előadással is megörvendeztettek minket. Volt olyan hároméves tanoncunk is, aki korát meghazudtoló módon mesélt – ecsetelte a program részleteit Kedves Ildikó, megjegyezve: multikulturális esemény révén, a román tagozaton tanulók is megmutatkoztak, előrukkoltak valami különlegessel.

Mint kiderült: a csíkszeredai intézmény a kaposvári Festetics Karolina Központi Óvoda felkérésére csatalkozott az Erasmus+ pályázathoz. A pályázat a tehetséggondozásra helyezi a hangsúlyt, ami a kezdeményező fél számára jól működő, eredményes gyakorlat, nekünk romániai magyar pedagógusoknak pedig továbbképzési lehetőség, amelyet fokozatosan be tudunk illeszteni óvodai munkánkba – tudtuk meg az igazgatótól.

– Jövőre szereténk, ha ezt a tehetséggondozásra épülő programot a város minden óvodájára ki tudnánk terjeszteni. Számunkra nagyon pozitív tapasztalat volt – avatott be Kedves Ilidkó.

Keresztes Bea

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek