Minden ember a saját hibájából tanul

Hokiportré

178

Tódor Csaba 1999. november 19-én született Gyergyó­szent­miklóson. Középiskolás tanulmányait a Salamon Ernő Gimnáziumban végezte. Jelenleg a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Kommunikáció és PR szak hallgatója.

A Sapientia U23-as csapat olyan közösség, ahová sikerült beilleszkednie, és amelyben kifejezetten jól érzi magát.
– Hatéves koromban kezdtem el jégkorongozni Gyergyó­szentmiklóson, hiszen nálunk is a hoki a legkedveltebb sport, ezért édesapám elvitt edzésre, ahol rögtön beleszerettem a jégkorongba – emlékezett vissza Csaba.
Az ifjú hokista életében fontos mérföldkő volt az a játéklehetőség, amelyen büszkén viselhette az akkori gyergyószentmiklósi Progym mezét. Csaba a jövőben mindenképp szeretne fejlődni, magasabb szintre jutni, hogy majd a felnőtt profi jégkorongban bizonyíthasson.
Leginkább a kudarcokból merít erőt, mert ezáltal lesz erősebb és jobb, de kemény munka nélkül nem győzhető le a kudarc, így önmagát motiválja.
Példaképként néz fel Connor McDavid-re, a kanadai Edmonton Oilers jégkorongcsapat csatárjára, aki egész fiatalon már bekerült a világ legrangosabb bajnokságába, ahol rövid idő alatt a liga egyik legjobb játékosává vált.
+2 dolog, amit érdemes tudni róla: kedvenc étele a pacalleves, háziállata tengerimalac.

Boros Szilvia

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek