Mindegy, hogyan, csak csússzon!

Kerge Olimpia

1 216

A Hargita Megye Önkormányzatának kezdeményezésére létrehozott Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás a Csíkcsicsói Közbirtokossággal, valamint Csíkszereda Polgármesteri Hivatalával közösen újból megszervezi a már hagyományosnak számító, nagy népszerűségnek örvendő Kerge Olimpiát. A szórakozni vágyóknak március 9-én a hargitafürdői Csipike-sípályán van a helyük!

Tavaly is ötletes szerkezetekkel csúsztak a Kerge Olimpián Fotó: Archív

Első alkalommal a Kerge Olimpiát 18 évvel ezelőtt szervezte meg a csíkszeredai Star Rádió. A Hargitafürdőn zajló rendezvény lényege, hogy a versenyzők kergébbnél kergébb járművekkel, szerkentyűkkel ereszkedjenek le az olimpia helyszínéül szolgáló sípályán.
A rendezvény mára hatalmasra nőtte ki magát, a versenyző kergemobilosok mellett rengeteg nézőre számítanak a szervezők Hargitafürdőn. Az elmúlt évek tapasztalata szerint a versenyzők néha egész éven át készülnek a rendezvényre, megépítik, csinosítják, tökéletesítik az eszementnél eszementebb kergemobilokat.
A 2019-es rendezvényen a kergemobilok ereszkedése mellett snowboardverseny, snowmobil-bemutató, asszonycipelés, szabadtéri koncert és buli is lesz, de nem maradhat el az immár klasszikus versenyszámnak számító, fürdőkáddal való ereszkedés sem.
A Kerge Olimpiára bárki benevezhet egy lecsúszásra alkalmas járgánnyal, mára viszont szempont az irányíthatóság és a fékrendszer, ugyanis egy mindennap használatban lévő, kitaposott sípályán lesz az ereszkedés, ahol be lehet gyorsulni. A szervezők minden résztvevőt díjaznak, a legötletesebb csúszószerkentyű elkészítője pedig elviheti a fődíjat.
A Kerge Olimpia részletes programjáról az esemény Face­book-oldalán, a Visit Harghita applikációban és weboldalon, valamint a 0749–136172-es telefonszámon értesülhetnek.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek