Miklós Editet elnökké választották

Áll a bál a magyar síszövetségnél

303

Visszahívták a teljes elnökséget, majd az olimpiai hetedik Miklós Editet, a héten visszavonult alpesi sízőt választották meg elnöknek vasárnap a Magyar Sí Szövetség rendkívüli tisztújító közgyűlésén. A korábbi elnök, Bajai András, viszont bíróságon fogja megtámadni az elnökségi döntést, mivel szerinte nem volt szabályos a választás.

Választásokat tartottak tegnap a Magyar Sí Szövetségnél, ahol igencsak érdekes események történtek. A közgyűlést a korábbi elnök, Bajai András nyitotta meg – amely viszont szerinte nem jogszerűen volt összehívva –, majd megjegyezte, hogy az nem egy jogszerű közgyűlés, hiszen azt csak elnök hívhat össze és ő ilyent nem tett. Később felelevenítette a már korábban felsorolt problémákat: elnökként nem láthatott bele a szerződésekbe, könyvelésekbe, ám mégis ő felelt a szövetség működéséért – végül megszerezte a papírokat, amelyekben súlyos visszaéléseket talált, az ügyben megtette a szükséges jogi lépéseket.
A Nemzeti Sport beszámolója szerint Bajai beszédét alapvetően csöndben hallgatták a résztvevők, köztük Kaszó Klára korábbi ügyvezető elnök és a napokban a visszavonulását bejelentő Miklós Edit. Bajai hozzájuk is szólt: Kaszóval szemben hosszasan sorolta a vádakat, Miklóstól pedig azt kérte, ne legyen Kaszó újabb áldozata, és a szövetség rendbetételét követően térjen vissza segíteni a szakmai munkát. Bajai kisétált a teremből, a tisztújítónak szánt közgyűlés és az olykor méltatlan hangvételű vita viszont folytatódott, az asztalnál Kaszó mellett megjelent Kapitány Ildikó korábbi főtitkár is – Kaszót ki is nevezték ügyvezető alelnöknek azzal a lendülettel. Az elnöki szavazást is megtartották, amely során a 30 éves csíkszeredai Miklós Edit 26, a korábbi elnök Bajai András 2 szavazatot kapott.
A közgyűlést levezető Gótzy Antal, valamint az általa ügyvezető alelnöknek kinevezett Kaszó Klára a korábbi elnök (?) véleményével szemben azon az állásponton voltak, hogy az alapszabály rendelkezése alapján a közgyűlés határozatai jogszerűek, mert azt az elnök akadályoztatása esetén az alelnök is jogszerűen összehívhatta. Minden bizonnyal addig, míg a bíróság – amennyiben idáig fajul a dolog – nem hoz végső döntést az ügyről, addig Miklós Edit sem tekinthető a Magyar Sí Szövetség legitim elnökének.

HN-összeállítás

A cikk a Hargita Népe április 16-i számában jelent meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.