Miklós Edit visszavonul, szövetségi vezető lenne

Sérülése nem befolyásolta döntését

271

A legjobb magyar alpesi síző, Miklós Edit tegnap délelőtt sajtótájékoztatón jelentette be visszavonulását, és szándékát, hogy indulni akar a szövetség elnöki posztjáért. Azt is nyilvánvalóvá tette, hogy nem januári súlyos sérülése miatt fejezi be.

Nem folytatja tovább aktív sportolói pályafutását a csíkszeredai síző

Tegnap sajtótájékoztatóján könnyek között jelentette be Miklós Edit, hogy befejezi sportolói pályafutását. A magyar alpesi síző azt is elmondta, hogy a Magyar Síszövetség elnöki tisztségéért száll harcba.
Miklós Edit azt mondta, nem ért egyet a Magyar Síszövetség mostani elnökségének munkájával, éppen ezért a vasárnapi közgyűlésen kandidál az elnöki posztra. Hozzátette: egészségügyi állapota megfelelő lenne a sport folytatásához, de már amúgy is gondolkodott rajta, hogy az idei világbajnokság után abbahagyja az élsportot, még egy olimpiai ciklusnak nem vágott volna neki. Céljaival kapcsolatban elárulta: szeretné segíteni a magyar sísportot. Hozzátette, ha megnyeri a síszövetség tisztújítóját, akkor segítséget is kaphat korábbi edzőitől, ugyanis jelenlegi svájci és korábbi osztrák edzője is jelezte, hogy együtt dolgoznának vele a szövetségben.
Mint ismert, a 30 éves alpesi síző az utóbbi időszakban kétszer is súlyos sérülést szenvedett, legutóbb január 13-án – szinte napra pontosan egy évvel előző súlyos sérülése után –, az ausztriai Bad Kleinkirchheimben rendezett vk-futamon. A célba érkezéskor hatalmasat esett, keresztszalag-szakadást szenvedett, így ki kellett hagynia a pjongcsangi téli olimpiát is. Orvosa ugyanakkor sikeres műtéte után úgy fogalmazott, további pályafutása nincs veszélyben.
Február végén botrány tört ki a Magyar Síszövetségben, miután a novemberben megválasztott elnök, Bajai András keményen nekiment a korábbi ügyvezető elnöknek, Kaszó Klárának. Miklós Edit kijelentette, a Bajai által vezetett szövetség sem sportolóként, sem sportvezetőként nem számíthat rá.
A csíkszeredai születésű Miklós Edit 2011 óta versenyzik hivatalosan magyar színekben, a 2015-ös St. Moritz-i világkupán bronzérmes lett, a 2014-es szocsi téli olimpián pedig hetedik, ami minden idők legjobb magyar síeredménye volt az ötkarikás játékokon.

HN-összeállítás

A cikk a Hargita Népe április 13-i számában jelent meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek