Mikael Tisell a GYHK új edzője

Orosz és ukrán után svéd szakember a kispadon

82

Orosz szakemberrel kezdte, majd ukránnal folytatta, tegnaptól svéd edzője van a Gyer­gyói Hoki Klubnak. Mikael Tisell az elmúlt idényt a Miskolci DVTK-Jegesmedvék kispadján töltötte, ahonnan nyáron személyi okokra hivatkozva távozott. Tegnap már Tisell irányította a gyergyószentmiklósi csapatot a Bra­ssói Corona elleni mérkőzésen.

Svéd edzőre bízta a csapat irányítását a Gyergyói Hoki Klub vezetősége

Svéd edzőt igazolt a hét közepén a Gyergyói Hoki Klub, az Erste Ligában és a román pontvadászatban szereplő gyer­gyó­szentmiklósi csapat tegnap esti mérkőzésén már Mikael Tisell irányította a piros-fehéreket. Tisell számára nem ismeretlen a jégkorong Erste Liga, hiszen az elmúlt idényben a Miskolci DVTK-Jegesmedvék csapatát irányította.
Az 55 éves Mikael Tisell a 2017/18-as szezonban a miskolci DVTK-Jegesmedvék vezetőedzője volt, az ő irányításával a miskolciak megnyerték a Magyar-kupát, döntőbe jutottak a Visegrád-kupában, az Erste Ligában is ezüstérmes lett a csapata. Mikael Tisell harmincéves edzői tapasztalattal rendelkezik, karrierje nagy részében a svéd második és harmadik ligában látott el vezetőedzői feladatokat, de volt a svéd U20-as válogatott segédedzője, valamint az U18-as csapat szövetségi kapitánya is, utóbbival 2005-ben világbajnoki bronzérmet nyert.
Tisell a Gyergyói HK harmadik edzője a csapat idén nyári megalakulása óta. A csapat a szezont Alekszander Trofimovval kezdte, az orosz szakembert október elején menesztette a klubvezetés, részben gyenge eredményei miatt, ugyanakkor az okok között volt az is, hogy nem nagyon tudott kommunikálni játékosaival, hiszen nem beszélt anyanyelvén kívül más nyelvet. Trofimovot a Vitalij Donyika és Vaclav Novak páros váltotta a gyergyószentmiklósiak kispadján, helyükre érkezik most Mikael Tisell, de elődei is a csapat szakmai stábjában maradnak.
Tisell érkezése némileg meglepetés, hiszen nyáron a miskolciak szerződést akartak vele hosszabbítani, ám ő mégis távozott. A svéd szakember a nyáron azt mondta, családjával szeretne több időt tölteni, és van egy vállalkozása is, ezért nem hosszabbított a Miskolciakkal.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek