Mezőgazdasági összeírás: Jövőre indulnak meg a kérdezőbiztosok

28

A Hivatalos Közlönyben megjelent az a február 4-én elfogadott sürgősségi kormányrendelet, amely a 2020-as évre vonatkozó mezőgazdasági összeírásról rendelkezik – számolt be tegnap az Agerpres hírügynökség. A jogszabály leszögezi: az országos mezőgazdasági összeírás célja az Európai Statisztikai Rendszerrel összhangban aktualizálni a statisztikai adatokat a hazai és az európai mezőgazdasági politikák megalapozása és végrehajtása érdekében. A statisztikai adatok szükségesek ahhoz, hogy Románia részt vehessen a közös agrárpolitikában.
A rendelet a mezőgazdasági összeírás előkészítését, megszervezését és lebonyolítását szabályozza. A tényleges összeírás 2021 február 1. és április 30. között zajlik majd, de gördülékeny lebonyolítása érdekében 2020 folyamán egy próbaösszeírást tartanak.
A tényleges mezőgazdasági összeíráskor a következő időszakokat, illetve időpontokat vizsgálják: a mezőgazdasági területek és a mezőgazdaságban dolgozó személyek vonatkozásában a 2020-as mezőgazdasági évet, amely 2019. október 1-jén kezdődött és 2020. szeptember 30-ig tart; az állati trágya kezelése tekintetében a 2020-as naptári évet; az állatállomány és tartási helyek vonatkozásában 2020. december 31-ét; a vidékfejlesztési intézkedések vonatkozásában pedig az utóbbi 3 évet.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek