szombat, november 28, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Mezítlábas park

Ez az első megvalósítás a polgármesteri hivatal tavaly meghirdetett Szólj bele! programjában, mert ez a projekt kapta a legtöbb támogató szavazatot. Az Udvarhelyi Fiatal Fórum (UFF) által hat éve létrehozott mezítlábas park felújítva, átépítve, felfrissítve várja a gyerekeket.

A közeli Zsibongó Napközi Otthonból érkező gyerekek nagy örömmel dobták le lábbelijüket, hogy kipróbálják az ismét tökéletes állapotban lévő mezítlábas parkot. A városi park játszóterén, a kerítés mentén mintegy 120 méter hosszúságban húzódó „ösvény” több rekeszből áll, amelyeket homokkal, apró kaviccsal, macskakővel, kukoricacsutkával, kisebb fakorongokkal, fakéreggel töltöttek fel, továbbá a földbe bevert, különböző magasságú cölöpök, lefektetett létra teszi még izgalmasabbá a – térségben egyébként sokáig unikumnak számító – mezítlábas parkot.

A szerkezet megerősítését, a rekeszek újratöltését a polgármestrei hivatal önerőből végezte el.
Korábban már megírtuk, hogy a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal a térségben elsőként indított el részvételi költségvetésen alapuló programot, amely a Szólj bele! elnevezést kapta. Összesen 23 projektet javasoltak a városlakók, amelyekre 7368 szavazatot adtak le, a legtöbbet, 2290-et az UFF mezítlábas parkja kapta. Az első megvalósítást kipipálta ezennel a hivatal, a következő pedig a kutyasétáltató park lesz, amely már majdnem kész is van. A mezítlábas parkot megtekintő Gálfi Árpád polgármester azt mondta, jó érzés, hogy a városlakók és a hivatal elképzelései megvalósulnak, éppen ezért idén is meghirdetik a Szólj bele! programot. Egyébként a programra szánt 600 ezer lejből hat ötlet kivitelezését ígérte tavaly a városvezetés.

A kicsiket kísérő óvónők is érdeklődve hallgatták Brebán M. Noémi gyógytornászt, aki elmagyarázta, hogy milyen jótékony hatásai vannak a mezítlábas parknak: fejleszti az egyensúlyérzéket, a talp izmait, stimulálja az idegrendszert, gyakori használata kiválóan megelőzi és kezeli a lúdtalp és a bokasüllyedés kialakulását, ami – mint mondta a szakember – nagyon gyakori a mostani gyerekeknél.

Asztalos Ágnes

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb