hétfő, november 30, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Mezei nem jelölteti magát a helyhatósági választásokon

Nem indul újabb mandátumért Mezei János, Gyergyó­szent­mik­lós tisztsége gyakorlásától eltiltott polgármestere – hozta nyilvánosságra a Magyar Polgári Párt gyergyószentmiklósi sajtóirodája. A döntést az MPP gyer­gyó­szentmiklósi szerveze­tének tisztújító taggyűlésén közölte a párt tagságával. Ugyan­akkor a közleményben arra is kitértek, hogy rövidesen nevesítik a párt polgármesterjelöltjét.

Mezei János. Elege lett a polgármesterségből
Mezei János. Elege lett a polgármesterségből

Nem mérettetik meg Mezei János, Gyergyószent­miklós tisztsége gyakorlásától eltiltott polgármestere a június elején esedékes helyhatósági választásokon. „Döntését a közösség érdekében hozta, nem gyávaságból, nem meghunyászkodásból döntött így, egyszerűen a közösség érdekét szem előtt tartva vélte jobbnak, hogy egy újabb mandátum esetleg hátrányosan érintené a város lakóit, a politikai csatározások, a politikai leszámolások legnagyobb elszenvedői maguk a város polgárai. A jelenlegi hatalom egyszerűen ellehetetleníti azokat a vezetőket, akik a közösség érdekeiért, az anyanyelv megőrzéséért, az identitástudat megerősítéséért, valamint az autonómia kivívásáért tevékenykednek” – fogalmaztak a közleményben, amely szerint a bejelentés a február 19-i tisztújító taggyűlésen hangzott el. Mezei párttársai sajnálattal vették tudomásul bejelentését – derült ki továbbá a közleményből –, de mint jelezték, tiszteletben tartják a döntését.
A taggyűlésen további bizalmat szavaztak a korábbi elnöknek, Vadász-Szatmári Istvánnak, alelnöki teendőkkel ruházták fel Czink Attilát, Nagy Zoltánt és Kastal Lászlót; az ügyvezetői feladatkört pedig továbbra is Kémenes László látja el. A közleményben arra is kitértek, hogy rövidesen nevesítik az MPP gyergyószentmiklósi polgármesterjelöltjét; mint jelezték: „Biztosíthatjuk a város lakóit, hogy olyan jelöltet fogunk állítani, aki a közösség építését, értékeink megőrzését továbbra is szívügyének tekinti, az elkezdett közösségépítő munkát tovább folytatja.”
Mint ismeretes, Mezei János ellen több mint egy éve kezdeményezett eljárást az Országos Korrupció-ellenes Ügyészség (DNA), a vád ellene: hivatali visszaélés, zsarolás és sikkasztásra felbujtás. A perében még nem született döntés, a tisztsége gyakorlásától eltiltott polgármester hatósági felügyelet mellett védekezhet.

HN-információ

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb