Metánmeghajtású traktort mutatott be a New Holland

Olcsóbb és környezetbarátabb üzemeltetést ígérnek

61

Dizájn-díjat kapott a New Holland metánmeghajtású traktora a chicagói mezőgazdasági kiállításon. Az új traktor a helyi zsűritől a takarékos üzemeltetés, az újszerű tervezés és az alternatív üzemanyag elismeréseként a 47 ország kiállított traktorai közül kapta a legmagasabb kitüntetést, mivel a szakértők a jövő erőgépét látják benne. A traktor hathengeres, Fiat Powertrain (FPT) NEF metánmotorja 740 Nm nyomatékot szolgáltat, amely hasonló egy 180 lóerős dízelmotor nyomatékához. A szervizintervallumok is a dízelmotornál megszokottal azonosak, viszont az üzemeltetési költségei 30 százalékkal alacsonyabbak, mint az azonos teljesítményű 180 lóerős dízelmotorénak, ugyanakkor a dízelüzeműekhez viszonyítva csak 20 százaléknyi káros gázt bocsát ki.

Átfaragta T6-os modelljét a New Holland. Nemcsak a kinézet változott

Az olcsó üzemeltetés a gyártó cég igazgatója, Carlo Lambro szerint azért fontos, mivel a jövőben a gazdaságok energiafüggősége folyamatosan növekedni fog. Az újszerű dizájn mellett különösen nagy jelentőségű a metánalapú meghajtás, mivel a metán nem függ a nyers olaj kitermelésének árától és áringadozásától, viszont motoron belüli égése a dízelolajénál tökéletesebb, és ebből adódóan a kipufogógáz-kibocsátás számottevően csökkenthető.
A New Holland már közel egy évtizede próbálkozik alternatív energiahordozókkal működő erőforrások alkalmazásának fejlesztésével a mezőgazdasági erőgépekben. 2006-ban biodízel-erőgép fejlesztésével nyitottak, három évvel később mutatták be a hidrogénmeghajtású erőgéptanulmányukat, 2012-ben propánhajtású T6 traktormodellt mutattak be, egy évvel később pedig ugyanezen széria metánhajtásúvá alakított változatának prototípusával is megjelentek. A metángázmotorral működő T6.180 traktorral az első teszteket 2016-ban, Németországban végezték.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek