Mészáros Alpár az SZFC edzője

161

Hosszas tárgyalások után a Szé­kelyudvarhelyi FC vezetősége megtalálta a tavalyi év végén távozott Gálhidi György utódját: a kolozsvári Mészáros Alpár veszi át a labdarúgó 3. Ligában szereplő csapat irányítását. A harmadosztályban maradás a cél.

Egy hónappal azután, hogy menesztették edzői tisztségéből Gálhidi Györgyöt, a Székelyudvarhelyi FC megállapodott Mészáros Alpárral, így ő fogja irányítani a tavaszi idényben a 3. Ligában szereplő csapatot.
A kolozsvári születésű 53 éves Mészáros Alpár (képünkön) játé­kospályafutását a helyi Universitatea csapatánál kezdte, ahol jobbhátvédként több mint 160 mérkőzésen szerepelt. Ezt követően átigazolt a Besztercei Gloriához, majd a Mircea Lucescu által edzett Bukaresti Dinamóhoz – ahol az 1989/1990-es szezonban bajnok lett, elhódította a Románia-kupát, illetve nemzetközi színtéren a Kupagyőztesek Európa Kupájában az elődöntőig jutott. Ezután Magyarországra igazolt, majd Németországba költözött, ahol a harmadosztályos Rot Weiss Waldorf, majd a Flensburg 08 labdarúgója is volt. Aktív pályafutását utóbbi klubban fejezte be 36 évesen. A németeknél kezdte el edzői pályafutását, elvégezte a híres kölni edzőiskolát, első csapata pedig az 1. FC Gelnhausen volt. 2007-ben költözött vissza Romániába, első itthoni csapata az akkor másodosztályos Aranyosgyéresi Sodronyipar volt. 2008 januárjában kinevezték a Kolozsvári U edzőjévé, az akkor 1. ligás csapatot fél éven át irányította. Ezt követően csak Kolozs megyei felnőttcsapatoknál vállalt munkát, edzette a Szászfenesi Egyesülést és a Nemeszsuki Egyesülést, míg a Dési Egyesülést két alkalommal is (2015/2016-os szezonban, illetve 2017-ben), az 5-ös szériában utolsó előtti együttes irányításáról tavaly október végén mondott le. Mészáros Alpárnak az elmúlt években a Román Labdarúgó Szövetség megfigyelői bizottságának tagjaként a Kolozs és Beszterce-Naszód megyei ifjúsági játékosok felmérése volt a feladata.
„A téli szünet folyamán több edzővel is tárgyaltunk, számunkra Mészáros volt a legjobb megoldás, főleg, hogy egyezségünk szerint beáll a Székelyföldi Labdarúgó Akadémia rendszerébe is. Elsődleges célja természetesen a bennmaradás kiharcolása lesz, továbbá az utánpótlás-nevelés még jobb fellendítése is. Tapasztalata, eredményei és képesítései szerint úgy érzem, hogy megfelelő szakembert neveztünk ki csapatunk élére, bízom benne, hogy eredményes is lesz” – nyilatkozta a klub honlapjának Berkeczi Attila. Az SZFC elnöke azt is elmondta, a klub továbbra is tárgyalásban áll labdarúgókkal, a tavaszi keretet a január 22-én kezdődő felkészülési időszak során véglegesítik majd.
Mészáros Alpár a klub honlapjának azt mondta, „az lesz a dolga, hogy idevalósi játékosokkal kiharcolja a bennmaradást, ugyanakkor a felnőttcsapat mellett az utánpótlás-nevelésben is szerepet fog vállalni.

HN-összeállítás

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.