Mesterségem címere: Kolozsvár után Udvarhelyen is

Friss diplomás vagy épp az oklevél megszerzése előtt álló fiatalokat vár az állásbörzére és önéletrajzíró műhely foglalkozásra az Udvarhelyi Fiatal Fórum (UFF) holnap. A program teret biztosít a találkozásra, a kapcsolatépítésre, a fiatal szakemberek és munkáltatók „összekötésére”, illetve szakmai gyakornoki programok ismertetésére is.

Mesterségem címere – Állásbörze és workshop címmel első ízben szervezi meg a Küküllő-parti városban a fiatal pályazkezdők támogatását célzó programot az UFF, közösen a Magyar Ifjúsági Tanáccsal (MIT) és a polgármesteri hivatal támogatásával. – Kolozsváron tavasszal szerveztünk ilyet, és nagy sikert aratott. Most konkrétan az udvarhelyszéki, felsőoktatási diploma megszerzése előtt álló vagy már azzal rendelkező fiatalokat célozzuk meg – mondta el Vass Orsolya, az UFF vezetője. Elárulta azt is, hogy 8 cég vagy intézmény lesz jelen összesen 20-25 állásajánlattal.
A polgármesteri hivatalban például 2 mérnöki és 2 jogtanácsosi álláslehetőség vár az érdeklődőkre, az intézmény képviselői jelen lesznek a holnapi állásbörzén, s minden kérdésre válaszolnak majd. Ott lesz a Visus Kulturális Egyesület is, amely talán a Székelyföldi Legendárium projektjéről a legismertebb, tevékenységük rendkívül szerteágazó és innovatív, elég, ha csak az animációs filmstúdiójukra gondolunk. A Visus is kihívásokra váró fiatalokat keres a csapatába, akárcsak a Harghita Business Center (HBC) vállalkozói inkubátorházban működő cégek. A Mesterségem címere rendezvényen a bentlakó vállalkozásokat fogja képviselni a HBC csapata, akik IT területen fejlesztőt, designert, sales menedzsert keresnek.
Ott lesz a rendezvényen a széles körű logisztikai szolgáltatásokat működtető Tangram CO Kft., a Leading Soft, amely üzleti szoftverek és e-commerce rendszerek fejlesztésével foglalkozik, valamint a hazai épületgépészeti piacon 25 éve jelen lévő Melinda Instal, amely közel 300 embernek biztosít megélhetést és most is vannak állásajánlatai. A holland tőkével működő, Farkaslakán található ALT Technologies termékfejlesztési mérnököt keres most, üzletvezetőt és általános jogi ügyintézőt a székelyföldi üzletláncot működtető Elan Trio Kft.
Vass Orsolya szerint annak is érdemes betérnie az eseményre, aki számára a felsoroltak közül most épp egyik állás sem találó, mert tájékozódni lehet, első kézből jövő információkat gyűjthet a helyi munkaerőpiac egy részéről. – A program teret biztosít a találkozásra, a kapcsolatépítésre – fogalmazott.
Sőt, az állásbörzén az álláskeresés mellett lehetőség nyílik a szakmai önéletrajz megfelelő összeállítására, az odalátogatók hasznos tippeket és tanácsokat kaphatnak az állásinterjún való sikeres szerepléshez is. A Márton Áron Ifjúsági Házban 10:00–18:00 óra között zajló állásbörzére bárki betérhet, a workshopra viszont előre regisztrálni kell.

Asztalos Ágnes

Kapcsolódó cikkek:

14,240RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb