Mestermunka a javából

82

Kemény feladat elé állította a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapatát a Dunaújvárosi Acélbikák az Erste Liga negyeddöntőjének második összecsapásán, de míg kedden az első, addig szerdán a második sor röpítette a gárdát a győzelembe. Ezúttal nem dinamikusabb, hanem sokkal okosabb és erőszakosabb volt a Sportklub ellenfelénél. A párharc Csíkszeredában folytatódik.

Az indulatok mellett a Sportklub ezúttal is leckét adott Fotó: Pál Zoltán

Arra lehetett számítani a jégkorong Erste Liga negyeddöntőjének második mérkőzésén a Dunaújvárosi Acélbikák és a Csíkszeredai Sportklub között, hogy sokkal keményebb lesz, mint az első. Egyrészt a hazaiak kijózanító pofont kaptak az első meccsen, továbbá azzal is tisztában voltak, hogy amennyiben veszítenek másodjára is, akkor nagyon nehéz helyzetbe kerülnek, hiszen hétvégén a Sportklub lesz a páros meccs rendezője.
Ennek fényében kőkemény, ütközésekkel, helyenként indulatokkal teli meccset vívott egymással a két csapat. Egyenlő erők küzdelme zajlott a jégen, mígnem a 13. percben egy tanári módon végig vitt akció során Fabus megtörte a jeget. Az öröm röpke másfél percet tartott, amikor Nageler húzott el egyedül a bal szélen, és csapta be Onodit. A mérkőzés első kulcsmomentumát a 19. perc hozta meg, amikor a játékvezetők Beczét 5+20 perccel büntették. A fórt pedig pár másodperccel a harmad vége előtt ki is használta a Sportklub. Brnak löketébe Farkas ért bele mesterien.
A második felvonásban élt tovább a vendégelőny, de ezt már nem sikerült gólra váltani. Sőt a hazaiak újfent egyenlítettek Turcotte révén. Igazi parázscsata alakult ki a jégen. Az volt az ember érzése, hogy aki gólt szerez, az megnyerheti a meccset. És végül ez így is lett. A játékrész vége felé Szcsasztlivij két alkalommal is villant, és a két gól mellé lélektani előnyhöz is juttatta a kék-fehéreket.
Az utolsó felvonást a Leo Gudas–Hozó Levente edzőpáros alakulata mesterien hozta le. Gyakorlatilag helyzetet sem igazán hagytak az Acélbikáknak, akik egyre görcsösebbé és pontatlanná váltak. Az i-re a pontot végül a harmadik sor tette fel. Az 51. percben Flinta kékvonalas lövésébe Antal Zs. hihetetlenül jó érzékkel tette bele ütőjét, és a pakk a vas alá zúdult.
A Sportklub újabb győzelmével a négy nyert meccsig tartó párharcban hatalmasnak, de nem magabiztosnak mondható előnyre tett szert. Szombaton és vasárnap 18 órától Csíkszeredában folytatódik a párharc, és amennyiben ez a játék folytatódik, akkor sok öröme lelhet benne a hazai publikumnak.
A nap másik meccsén a Brassói Corona is érvényesítette a papírformát, és háromgólos győzelmet aratott az Újpest vendégeként. A Corona ma este 19 órától vívja második meccsét a Megyeri úton. Ugyancsak ma kezdődik a MAC Budapest – Ferencvárosi TC, illetve a DVTK Jegesmedvék – Fehérvári Titánok párosítás harca is.

[box type=”shadow” ]Erste Liga negyeddöntő

Dunaújvárosi Acélbikák – Csíkszeredai Sportklub 2–5 (1–2, 1–2, 0–1) /Nageler (14.), Turcotte (24.), illetve Fabus (13.), Farkas (20.), Szcsasztlivij (35., 38.), Antal Zs. (51.)/. A négy nyert meccsig tartó párharc állása: 2–0 a Sportklub javára. Újpest – Brassói Corona 1–4 (1–1, 0–1, 0–2) /Caladi (15.), illetve Bíró M. (4.), Walls (22., 60.), Péter Zs. (53.)/. A négy nyert meccsig tartó párharc állása: 1–0 a Brassó javára.[/box]

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek