Mert táborozni jó

39

A gyergyószentmiklósi IKO Egyesület által működtetett Micimackó gyerekklub egész évben nyelvfoglalkozásokat tart gyermekeknek. Az idei legkiemelkedőbb programja az Interaktív nyelvművelő élménytábor volt Borzonton, amelyet immár tizenkettedik alkalommal szervezett. A tábori élményekről, illetve a tábor sikerességéről szeretnék beszámolni az elkövetkező sorokban.
Az idei táborban, az előző évekhez hasonlóan 9–14 éves gyerekek vettek részt, nemcsak a Gyergyói-medencéből, hanem az ország különböző részeiből, de még külföldről is voltak résztvevők.

A tábor fő témája a négy fő elem volt: a tűz, a víz, a föld, illetve a levegő. E négy fő téma köré csoportosultak a foglalkozások, a játékos tevékenységek, amelyek keretében a gyerekek különböző projektekben vettek részt, és minden projekt alkalmával egy készterméket, egy produkciót hoztak létre, melyet majd egymásnak bemutattak.
A gyerekek munkáját peda­gógu­sok irányították, valamint külföldi önkéntesek segítették, akik részt vettek a teljes tábori programban. Önkénteseinket mindig szeretettel fogadják a gyerekek, és örülnek, hogy általuk más kultúrákra is betekintést nyerhetnek.
A tábor fő célja a gyerekek aktiválása, élmények szerzése volt. Az ismeretszerzés folyamata élményeken, gyakorlati tapasztalatokon, beszéd- és memóriafejlesztő, valamint szerepjátékokon alapult. A tábor célja továbbá, hogy játékos, kreatív feladatokkal, a gyermekek angol nyelvi kompetenciáját, kommunikációs és együttműködési készségét fejlessze, továbbá a csoportmunkák, drámajátékok során a gyermekek személyiségét, kreativitását bővítse.
A táborban a gyermekeknek minden napra más téma jutott, így mindig valami újat ismerhettek meg, illetve fedeztek fel, esténként pedig sajátos programmal zárult az aznapi tevékenység. Ezek az esti programok tették a tábort még izgalmasabbá, ekkor volt lehetőségük a gyermekeknek még jobban megnyílni, énekelni a tábortűznél, táncolni az ismerkedős buliban, a „ki mit tud”-ban megmutatni tehetségüket, és nem utolsósorban felszabadultan, jól érezni magukat.
A tábor utolsó mozzanatában a tábori élménybeszámolóban mindig meggyőződünk arról, hogy a gyerekek szeretnek táborozni, jól érzik magukat táborainkban, szeretik a foglalkozásokat, az esti programokat, és minden évben szívesen jönnek vissza táborainkba, hogy újra új barátokat, élményeket és ismereteket szerezzenek.

Nagy Melánia, a tábor főszervezője, Gyergyószentmiklós

Ezúttal is köszönjük szépen a Bethlen Gábor Alapnak, aki a tábor főtámogatója volt, és reméljük, hogy a jövőben is számíthatunk támogatására.

Levélbontás oldalunkon az írásokat, leveleket szerzőik előzetes hoz­zá­járulása nélkül, mondanivalójuk tiszteletben tartásával, esetenként rövidítve jelentetjük meg. Az itt megjelent vélemények nem feltétlenül azonosak a szerkesztőségével.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek