Mentőöv a kórházaknak: Közel 650 ezer lejt hagytak jóvá

23

Hargita Megye Tanácsa tegnapi ülésén közel 650 lejes támogatást hagyott jóvá a kórházaknak, hogy felszerelésüket, eszköztárukat bővíteni tudják a koronavírus-járvány miatt kialakult rendkívüli helyzetben – közölte tegnap Hargita Megye Tanácsának sajtószolgálata.

Ebben a nehéz időszakban nekünk az a feladatunk, hogy vigyázzunk az emberekre és támogassuk az egészségügyi intézményeinket és azokat a szakembereket, akik az élvonalban dolgoznak. Éppen ezért döntött úgy ma a megyei tanács, hogy közel 650 ezer lejt folyósítunk sürgősen a kórházaink számára – szögezte le Borboly Csaba, megyeelnök a tegnapi azonnali tanácsülés után.
Székelyudvarhely 300 ezer, Székelykeresztúr 100 ezer és Gyergyószentmiklós közel 250 ezer lejt kap, illetve Maroshévíznek is megszavazzák a költségvetés-kiegészítést a szükséges dokumentáció benyújtását követően. A kórházaknak a támogatást a legszükségesebb felszerelésekre, eszközökre kell fordítaniuk, amelyek feltétlenül szükségesek a járvány megfékezése, illetve a betegek kezelése szempontjából.
– A térségi polgármesterekkel való egyeztetés után az a döntés született, hogy a gyergyószentmiklósi kórháznak vásároljunk újabb három lélegeztetőgépet. A maroshévízi kórház még nem fogalmazta meg, hogy milyen támogatásra lenne szükség, de ha megérkezik az igénylés, a megye északi részére is odafigyelünk – mondta Barti Tihamér, Gyergyó térségi alelnök.
– A székelyudvarhelyi kórház 300 ezer lejt kap az előttünk álló nehéz időszakra való felkészülésére, illetve 100 ezer lejt Székelykeresztúr. Tartjuk a kapcsolatot a kórházak vezetőségével, és lehetőségeinkhez mérten segítünk. Meggyőződésünk, hogy ez egy olyan időszak, amikor minden egyéni és politikai érdeket félretéve, összefogva kell segítsünk ott, ahol kell. Az igazi hősök ma az orvosok és a kórházi személyzet, akik nap mint nap szembe kell nézzenek a vírus jelentette veszéllyel, és legjobb tudásuk szerint kell eljárjanak a lakosság biztonsága érdekében. Köszönet minden egészségügyi alkalmazottnak a munkájáért és a hozzáállásáért – mondta Bíró Barna Botond udvarhelyszéki alelnök.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek