Mennyi az annyi?

100

darvas_attila_szerzokep_szinesujNapi téma minden televízióadóban az illegális bevándorlás, amely egész Európát érinti. Nap mint nap számos adat jelenik meg arra vonatkozóan, hogy mikor, hol és hogyan lépték át az Európai Unió határait a különböző menekültek és tartanak nyugat felé a jobb megélhetés reményében.
A legfrissebb adatok szerint, amelyet a Frontex (az uniós tagállamok határellenőrzési ügynöksége) adott ki, 630 ezren érkeztek Európába. A migránsok egyik fő útvonala Magyarországon megy át, de számos más ország hasonló problémákkal küzd. A magyar hatóságok év eleje óta közel 320 ezer bevándorlót számoltak, akik közel fele menedékjogot is kért. Csak a hétvégén 12 ezren érkeztek Magyarország területére, és a nagy hullám most jön, hiszen a macedón–szerb határon 30 ezren várakoznak. Nem beszélve arról a hatalmas számadatról, amelyet a törökök tettek közzé, miszerint a törökországi befogadótáborokban közel 2 millióan tartózkodnak.
Az adatokat sokan kétkedve fogadják, mondván, nem reálisak azok. Sőt, ezen számok sokkal nagyobbak, mint amelyet a hivatalos közlemények sugallnak. Előreláthatóan év végére akár az egymilliót is elérheti a bevándorlók száma. Európa pedig hovatovább nem tud megbirkózni a rázúduló feladatokkal. Szép sorjában minden ország megvétózza az előre megszabott kvótarendszert a fenyegetések és az egységes szabályok ellenére.
Sőt az Európai Bizottság nem kevesebb, mint húsz ország ellen indított kötelezettségi eljárást, köztük Németország ellen is, amely a bevándorlók fő célpontja. Talán ilyen az, amikor a kígyó a saját farkába harap?

Darvas Attila

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.