Menetelés az első hely felé

37

Két harmadon át egyenlő erők küzdelme zajlott Csíkszeredában a Sportklub és a Gyer­gyó­szentmiklósi Progym közti román jégkorong bajnoki mérkőzésen. Utána felborult a pálya. A csíki csapat megrázta magát, és a temérdeknyi hiányzó ellenére magabiztosan húzta be a három pontot.

A harmadik harmadra felőrölte ellenfelét a Sportklub Fotó: László Róbert
A harmadik harmadra felőrölte ellenfelét a Sportklub Fotó: László Róbert

Kétsornyi hiányzója volt a Csíkszeredai Sportklubnak a Gyergyószentmiklósi Progym elleni román bajnoki mérkőzésen, de ezt nem tudta kihasználni a vendégegyüttes.
Az első két harmad lassú játékot hozott, ahol a felek egymást nem tudták lerázni. Húsz perc után gól nélküli döntetlen volt az állás, majd a 23. és a 31. percben szerzett gólokkal meglépett a Sportklub. Innen még visszajött a meccsbe a Progym, sőt a 45. percben Novak szép góljával a vezetést is megszerezték. Ekkor viszont beindult a hazai gépezet. Megrázták magukat a kék-fehérek, és sorban öt gólt is felakasztottak Molnár Szabolcs ketrecébe, ahonnan már képtelenség volt meccsben maradni. A hajrában ugyan még Csergő betalált Onodi kapujába, de ez csak szépségtapasznak volt elég.
A két csapat ma este 17.30-tól újból összeméri erejét. A Gyer­gyószentmiklósi Progymnak óriási szüksége van a pontokra, hogy a Steauát beérje a negyedik helyen. A tegnapi meccsen viszont az is látszott, hogy sokat kivett a gyergyóiakból a két hét végi Steaua elleni sikeresen megvívott csata.

[box type=”shadow” ]Román bajnokság

Eredmény: Csíkszeredai Sportklub – Gyergyószentmiklósi Progym 7–4 (0–0, 2–2, 5–2) /Tambijevs (3., 56.), Tankó (11., 48.), Ozols (47.), Sándor (50.), Molnár Zs. (54.), illetve Halimov (17.), Basilidesz T. (19.), Novak (45.), Csergő (58.)/.

Olimpiai selejtező torna

Olaszországban, Magyarországon és Japánban rendezik a férfi jégkorong-válogatottak harmadik selejtező tornáját, ahol a magyar és a romániai válogatott is bekapcsolódik már. A magyarok hazai környezetben, míg a romániai csapat Japánban lép jégre. A csoportokból csak az első jut tovább. Az alábbiakban a válogatottak programját közöljük. Budapest, H csoport: ma:Magyarország – Litvánia (20.30); péntek: Magyarország – Észtország (19); vasárnap: Magyarország – Lengyelország (19) és Szapporo (J): ma: Ukrajna – Románia (7.30); szombat: Japán – Románia (11); vasárnap: Románia – Horvátország (7.30).[/box]

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek