szerda, november 25, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Menetel a Sportklub

Küzdelmes meccset tudott le a DAB és a GYHK

Mindkét magyarországi mérkőzését megnyerte a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata az Erste Ligában, míg a Gyergyói HK új trénerével három ponttal tért haza.

Mindkét székelyföldi csapat magyarországi kiszálláson tartózkodik. A jégkorong Erste Ligában a Csíkszeredai Sportklub és a Gyergyói HK is két-két meccset tudott le.

Jól megy idegenben is
A Sportklub magyarországi túráját Székesfehérváron kezdte a Titánok ellen, és egyáltalán nem kezdődött jól. A hazaiak kétgólos előnyre tettek szert az első harmad elején. A kék-fehérek ekkor összekapták magukat, és végül nemcsak fordítani tudtak, hanem még további gólokat szerezve hárommal nyertek.
Tegnap este már Újpesten volt jelenésük a csíkiaknak. A mérkőzés elejét nem vették fél vállról, és komolyan beleálltak abba. Ennek az eredménye a 11. percben lett meg, amikor egy kapu előtti kavarodás végén Becze talált gólt. A második harmad kiegyensúlyozott játékot hozott, majd kiszakadt a gólzsák. A meccs felénél négy gól született. Előbb Brown egyenlített, de alig másfél perc alatt a Sportklub kettővel válaszolt. Jött is a hazai időkérés, de ebből is a vendégek jöttek ki jól, és Fodor újabb gólt szerzett. A záró játékrészben a Sportklub magabiztosan játszott, és megőrizte előnyét a gólváltás ellenére.

Más szellemben hokizott a GYHK
Derült égből villámcsapásként ért, hogy csütörtök este a Gyergyói HK bejelentette Malcolm Came­ront, aki átvette helyét a kispadon mint szakvezető. Az 50 éves tréner pedig még aznap délelőtt le is vezényelte az első edzést a Magyarországon tartózkodó piros-fehéreknek. Az 50 éves tréner játékosként az ECHL-ig jutott, míg edzőként az elmúlt két évtizedben 11 éven át dolgozott az ECHL-ben. A legutóbbi idényben a Wichita Thundert irányította, míg a jelenlegi szezont már Európában kezdte, a Kaltern/Caldaro vezetőedzője volt, innen érkezett a GYHK-hoz.
A csapat első meccsét remek speciális játékának köszönhetően meg is nyerték a Hokiklub Budapest ellen, egy emberhátrányos és két előnyös gólt szereztek. A fennmaradó egyet pedig épp a Hokiklub Budapest kiegészülése közben, így félig ez is előnyös gólnak számított.
Szombat este annak a Dunaújvárosi Acélbikáknak a vendégei voltak, akik sokáig vezették az Erste Liga táblázatát. A felek egy remek meccset játszottak, de a mezőnyből a hazaiak kapusa, Hughson tűnt ki, aki minden gyergyói próbálkozást hatástalanított. Az első gólra 31 percet kellett várni, amikor Turcotta kettős előnyből talált be, majd a harmadik játékrész végéhez közeledve minden eldőlt. Az 52. percben Dansereau közelről talált be. Igaz, védőjét, Sárát, csak szabálytalanság útján tudta lerázni magáról, ám a játékvezetők nem ítéltek semmit. A hajrára jött a kapuslehozatal és az újabb hazai gól. A vereség ellenére a GYHK bátor és tetszetős hokit mutatott.

Erste Liga, eredmények

Péntek: Hokiklub Budapest – Gyergyói HK 1–4 (0–1, 1–3, 0–0) /Lakatos (21.), illetve Pesztunov (6.), Valdix (25., 30.), Bobcek (40.)/; Fehérvári Titánok – Csíkszeredai Sportklub 3–6 (2–1, 0–2, 1–3) /Péter (5.), Nagy (10.), Mihály (58.), illetve Kuljas (19.), Becze (22.), Bíró T. (36.), Rokaly N. (48.), Shalla (55., 58.)/; Debreceni DEAC – Schiller-Vasas HC 5–2 (2–0, 1–2, 2–0); Újpest – Dunaújvárosi Acélbikák 1–3 (1–0, 0–1, 0–2).
Szombat: Dunaújvárosi Acélbikák – Gyergyói HK 3–0 (0–0, 1–0, 2–0) /Turcotte (31., 58.), Dansereau (52.)/; Fehérvári Titánok – Schiller-Vasas HC 4–2 (0–2, 2–0, 2–0).
Vasárnap: Újpest – Csíkszeredai Sportklub 2–5 (0–1, 1–3, 1–1) /Brown (30.), Di Diomete (50.), illetve Becze (11.), Salló (31.), Pelley (32.), Fodor (34.), Brophey (59.)/. A Debreceni DEAC – Hokiklub Budapest mérkőzés tegnap este lapzárta után ért véget.
A mai műsor: Schiller-Vasas HC – Csíkszeredai Sportklub (19).

Darvas Attila

Kapcsolódó cikkek:

14,234RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb