2021, március 6, szombat.
Hirdetéscustom_html_banner1

Menetel a Sportklub magyarországi túráján

Hatból hat meccset nyert meg a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata második magyarországi túráján. Ebből kettőt a MAC HKB Újbuda ellen. A Gyergyói HK a Titánok elleni kisiklást nem tudták korrigálni az Újpest ellen.

Futószalagon rendezik a meccseket a jégkorong Erste Ligában. A Csíkszeredai Sportklub és a Gyergyói HK is magyarországi túrán tartózkodik. Az elmúlt napokban a GYHK a vereségből vereségbe szaladt, míg a Sportklub az ellenkező utat járta be.

Nem sikerült javítani

A Gyergyói HK a Titánok ellen elszenvedett fájó vereségből érkeztek az Újpest elleni meccsre. Ahhoz az Újpesthez látogattak, akik kiváló formát mutatnak az elmúlt időszakban.

Kiegyenlített játékot hozott az első harmad, de az UTE ellépett két góllal. A 10. percben Bodó fejezett be szépen egy egyéni akciót, majd nyolc perccel később Vorobjev is egy megindulás végén talált be. A meccs első emberelőnyével a Gyergyó élni tudott, Pance szépített az utolsó percben. A második felvonásban is sok volt a helyzet, de mindkét kapus remekül védett, az állás nem változott. Aztán az utolsó harmadot igyekezett megnyomni a Gyergyó, de Rajna eszén nem tudtak túljárni. A GYHK második fórjával nem élt, az UTE viszont kihasználta az előnyt, és Rafaj növelte a vezetést az 52. percben. A hajrában a vendégek időt kértek, majd a kapuslehozatallal is megpróbálkoztak, de Vincze bevette az üres kaput, eldöntve a meccset.

Kettős győzelem a MAC ellen

A Csíkszeredai Sportklub pénteken és szombaton nézett farkasszemet a dobogós MAC HKB Újbudával. Dobogós egy nagyon csalóka táblázaton, hiszen a kevesebb meccset letudó Brassó, Sportklub és Újpest trió jobban áll a vesztett pontok tekintetében.

Az első meccs első percében plexirepedés miatt meg kellett állítani a játékot. Az újrakezdés után a MAC HKB rögtön megszerezte a vezetést, Macaulay távolról volt eredményes. A Csíkszereda is rákapcsolt, és Combs fordulásból egyenlített. A vendégek a kapuvasat is eltalálták, majd egy páros kiállítás alatt Yellow Horn szép szólót váltott gólra fonákkal, így máris a szeredaiak álltak jobban a 9. percben. Bő fél perc múlva azonban Majoross egyenlített, miután jól ért bele középen Dóczi passzába – ez volt a MAC HKB századik gólja a szezonban. A harmad végén emberelőnybe kerültek a hazaiak, és Orban éles szögből rálőtte Szamankovra a korongot, ami így pattant a hálóba. A második harmad újbudai kiállítással kezdődött, és ezt fél perc múlva Blackwater váltotta gólra a rövid felsőbe találva. A MAC HKB is fórban támadhatott, majd egyenlő létszámnál is dominált, de a helyzetek kimaradtak. Aztán a harmad derekán a vendégek vették át az irányítást, és Casaneanu egy szép csel után a 35. percben betalált, így újra a Sportklubnál volt az előny. A harmadik felvonást jobban kezdte a budapesti együttes, kétszer is emberelőnybe került, és a másodikat Kreisz váltotta gólra. Oda-vissza hoki alakult ki, a MAC HKB-nak akadt több helyzete, ám hiába volt még kétszer fórban, nem tudta belőni a győztes gólt. A hosszabbításban előbb Terbócsnak volt ziccere, majd az ellentámadást Combs ütötte be, így a vendégeké lett a két pont.

A másnapi visszavágón a Sportklub egy fokozattal feljebb kapcsolt, és ez meglátszott a jégen is. Ezúttal is gyors góllal indult a meccs, de most a Sportklub talált be: Blackwater 38 másodperc után lőtte be ziccerét. A 7. percben Terbócs kapásból nagy góllal egyenlített, de 12 másodperc elég volt a vendégeknek arra, hogy ismét vezessenek, Fodor Csanád volt ezúttal eredményes. A folytatás kiegyenlített játékot hozott, kiállítások is voltak, de újabb gól nem esett az első húsz percben. A második harmad elején a csíkiak kivédekezték az áthúzódó fórt, majd Becze nagyszerű szólója végén úgy talált be, hogy a vasról pattant be a korong. Akadtak helyzetek mindkét kapu előtt, de a kapusok jól védtek.

Az utolsó harmad jobban sikerült a Sportklubnak. A nagyobb nyomás a 48. percben érett góllá: Combs pofozta be a korongot, miután Yellow Horn lövése átcsúszott Farkas alatt, majd három perccel később Fodor Csanád is ismét betalált. A hajrában Nagy Krisztián kozmetikázott az eredményen.

A Csíkszereda így hatodik meccsét is megnyerte, egyre jobban zárkózik az élmezőnyhöz, kedden pedig szintén a Tüskecsarnokban játszik, az FTC ellen.

 

Erste Liga, eredmények

Csütörtök: Újpest – Gyergyói HK 4–1 (2–1, 0–0, 2–0) /Bodo (10.), Vorobjov (18.), Rafaj (52.), Vincze (60.), illetve Pance (20.)/; Opten Vasas HC – Brassói Corona 2–5 (1–0, 1–0, 0–5) /Ozols (16.), Nagy (23.), illetve Dame-Malka (46.), Carlson (50., 53.), Klempa (54.), Valchar (59.)/.

Péntek: MAC HKB Újbuda – Csíkszeredai Sportklub 4–5 (3–2, 0–2, 1–0, 0–1) – hosszabbítás után /Macauley (1.), Majoross (10.), Orban (20.), Kreisz (46.), illetve Combs (6., 61.), Yellow Horn (9.), Blackwater (22.), Casaneanu (35.)/; Debreceni DEAC – Titánok 1–3 (0–0, 0–2, 1–1).

Szombat: MAC HKB Újbuda – Csíkszeredai Sportklub 2–5 (1–2, 0–1, 1–2) /Terbócs (7.), Nagy K. (56.), illetve Blackwater (1.), Fodor (7., 51.), Becze (23.), Combs (48.)/; Ferencváros-Telekom – Brassói Corona 8–3 (4–1, 1–2, 3–0) /Kóger (4., 7.), Németh (4.), Tóth Richárd (14.), Nagy G. (24.), Sági (53., 57.), Somogyi (57.), illetve Valchar (1.), Péter (23.), Fowlie (40.)/.

A Debreceni DEAC – Gyergyói HK tegnap este lapzárta után ért véget.

A további műsor

Ma: MAC HKB Újbuda – Opten Vasas HC (18.30), Titánok – Brassói Corona (19.30).

Holnap: Dunaújvárosi Acélbikák – Gyergyói HK (19), Ferencváros-Telekom – Csíkszeredai Sportklub (19.30), Titánok – Brassói Corona (19.30).

Szerda: Ferencváros-Telekom – Opten Vasas HC (15.30), MAC HKB Újbuda – Gyergyói HK (19), Újpest – Csíkszeredai Sportklub (19), Debreceni DEAC – Brassói Corona (21).

Péntek: Titánok – Újpest (18.30), Dunaújvárosi Acélbikák – Opten Vasas HC (19), Debreceni DEAC – Csíkszeredai Sportklub (19.30).

Vasárnap: Gyergyói HK – Brassói Corona (18.30), Debreceni DEAC – Ferencváros-Telekom (21).HN-információ

Kapcsolódó cikkek:

Hetvenéves korukig is dolgozhatnának az alkalmazottak – véli a miniszter

Minden alkalmazott akár 70 éves koráig is dolgozhat, ha akar – jelentette be pénteken Botoşani-ban a munkaügyi miniszter. Raluca Turcan azt mondta: a kormány kidolgoz...

Romániában is kimutatták a dél-afrikai vírusmutációt

Romániában is kimutatták a koronavírus dél-afrikai mutációját, az év eleje óta jelen lévő brit vírusvariánsnak pedig meghatározó szerepe lehet abban, hogy újra erőre kapott...

Legfrissebb