2021, január 28, csütörtök.
custom_html_banner1

Méltón képviselték Székelyföldet

Hetedik helyezéssel, díjazottként tért haza a székely­ud­var­helyi diákzenekar az Öröm a Zene döntőről.

Színpadon a 1st Attempt. Sikeres első kísérlet Fotó: Lázár Emese
Színpadon a 1st Attempt. Sikeres első kísérlet Fotó: Lázár Emese

A középiskolásokból álló zenekar a 2014-es, Székelyföldi Peron Music Tehetségkutató győzteseként vett részt az Öröm a Zene döntőn, amelynek október 2–4. között a Syma Rendezvény és Kongresszusi Központban jubiláló Budapest Music Expo adott otthont.
Az alig két éve alakult 1st Attempt (Sztojka Borbála – ének, Jánosi Szabolcs – dobok, Kövecsi Norbert – gitár, Jason T. Howson – basszusgitár, Lázár Tamás – ritmusgitár) egyike volt annak a 16 zenekarnak, akik a tehetségkutató tavalyi regionális válogatójára jelentkező 580 csapatból bejutott a fináléba. A döntőben 14 magyarországi és 2 határon túli, az udvarhelyiek és a felvidéki Aylen’s Fall lépett fel a közönség és a 15 perces produkciókat értékelő szakmai zsűri előtt.
– A nemzeti zenei válogatottban léptek a publikum elé. Ez igazán nagy teljesítmény, még akkor is, ha nem ők, hanem a pécsi Junkie Jack Flash nyerte a döntőt. A zsűri ajánlatában helyet kaptak, ez megnyithatja a kapukat a Sziget Fesztivál, a Magyar Rádió és akár a Cseh Tamás Program felé – értékelte a 1st Attempt teljesítményét Cserteg István, a Peron Music Alapítvány alapembere, a zenekar lelkes mentora, támogatója.
Hozzátette: fejlődőképes, ambíciós a zenekar, s bízik benne, hogy a tavalyi döntős, a szintén székelyudvarhelyi Face Today után a 1st Attempt is méltón képviseli majd a székelyföldi underground-rock zenét akár otthon, akár a nagyvilágban.
– Erős volt a mezőny, és mi voltunk a legfiatalabb zenekar. Óriási élmény volt. Büszkék vagyunk a hetedik helyre, s bár most az érettségi a legfontosabb, az együtt zenélésről sem mondunk le – fogalmaztak a zenekar tagjai, akik legközelebb november 21-én, Székelyudvarhelyen, a 4. Székelyföldi Peron Music Tehetségkutató gálaműsorán lépnek fel.

Lázár Emese

Kapcsolódó cikkek:

14,356RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb