2021, január 20, szerda.
custom_html_banner1

Meleg étel a karácsonyi asztalra

Civil szervezetek, magánszemélyek összefogásával és a Gyulafehérvári Caritas társszervezésével idén is megvalósulhatott a több éve útjára indított kezdeményezés Gyergyóalfaluban, amely révén nemcsak tartós élelmiszer, de meleg, ünnepi étel is kerül a rászorulók asztalára. 


Kalákában készült töltött káposzta a korábbi években a településen élő rászorulóknak, idén a járványügyi helyzet miatt ebben a formában nem valósulhatott meg, ezért az előírások betartásával a csíksomlyói Jakab Antal Ház konyháján készítették el az ünnepi ételt. Felajánlások idén is bőségesen érkeztek, ennek köszönhetően számos alfalvi és borzonti egyedül élő, idős, beteg embert és családokat sikerült támogatni.

Svájcból érkezett tízezer lejes támogatói pénzalap az otthoni beteggondozó közvetítésével. Ezt vállalkozók, egy civil szervezet és több magánszemély pótolta, többen tartós élelmiszercsomagokkal is jelentkeztek az adománygyűjtő felhívásra – mondta el lapunk érdeklődésére Balázs Katalin, a gyulafehérvári Caritas kommunikációs munkatársa.

Az összegyűlt adományokból töltött káposztából, kenyérből, bejgliből és szaloncukorból álló szeretetcsomagokat készítettek és vittek házhoz tegnap. Emellett hetven tartósélelmiszer-csomag és száz cipősdoboznyi ajándékcsomag is megörvendeztette a rászoruló embereket.

Egy dobozba egy személy számára két étkezésre elegendő töltött káposztát csomagoltak a szervezők.  Olyanoknak szánták, akik az ünnepi ételt nem tudnák maguknak elkészíteni: idősek, egyedül élők, beteg édesanya, nehéz körülmények között élő szülő, illetve ahol nem lenne, amiből töltött káposztát készíteni. Az élelmiszercsomagok többnyire olyan alapélelmiszereket tartalmaznak, amelyekből több ebéd főzhető, és olyanok kapták, akik el is tudják készíteni. A csomagban viszont van egy kicsi finomság is, kávé, édesség, hiszen karácsony közeledik. A cipősdobozba csomagolt ajándékok a Caritas révén örvendeztetik meg a gyerekeket: 13 évesnél kisebbekhez érkeznek, oda, ahol nagyobb a család, kisebb a kereset, ahol nevelőszülők vagy társ nélkül élők viselik gondját a gyerekeknek – hangsúlyozta Balázs Katalin.

A caritasos cipősdobozok mellett helyben is készültek hasonló ajándékok: az adakozásra szóló felhívást idén is az Alfalvi Fiatalok Egyesülete hirdette meg, rászoruló gyermekeknek gyűjtve ajándékot az ünnepre. Boncina-Székely Szidónia

Kapcsolódó cikkek:

14,320RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb