Méhésztanfolyam, nem csak kezdőknek

A Hargita Megyei Méhészegyesület szakembereivel együttműködésben akkreditált méhészképzést indít Csík­szeredában a Hargita Megyei Me­zőgazdasági Igazgatóság – derül ki az intézmény lapunkhoz eljuttatott hírleveléből. A tanfolyamot – a szóba kerülő új atkakezelési, méhegészségügyi és méhészeti technológiák okán – nemcsak kezdő, hanem gyakorlott méhészek számára is ajánlják. A 120 órányi elméleti és 240 órányi gyakorlati felkészítőt követően sikeresen vizsgázó méhészek a munkaügyi hivatal uniós szinten elismert diplomáját vehetik át. A tanfolyamra iratkozni vagy a tudnivalókról bővebb felvilágosítást kérni a képzést szervező Mezőgazdasági Igazgatóság csíkszeredai, Megyeházán lévő 245-ös irodáján, vagy pedig a Hargita Megyei Méhészegyesület Temesvár sugárúti székhelyén, illetve a mellette működő méhészüzletben lehet.

Méhcsaládok Tusnádfürdő határában. Nem elég szeretni, érteni is kell hozzá

A Hargita Megyei Mezőgazdasági Igazgatóság ugyanakkor agrár-környezetgazdálkodási tanfolyamot szervez azoknak a gazdáknak, akik 2017-ben, 2018-ban és az idén az egységes területalapú támogatás igénylésekor a legelők és kaszálók hagyományos gondozására pluszpénzeket kínáló agrár-környezetgazdálkodási csomagokat (M10-es, M11-es intézkedés) is igénybe vették. A tanfolyam elvégzéséről szóló bizonylatot a gazdáknak meghatározott időn belül a Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökségnek is be kell mutatniuk. Jelentkezni és további információkért érdeklődni az intézmény székhelyén lehet vagy a 0756–156686-es telefonszámon.

HN-információ

Kapcsolódó cikkek:

14,241RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Decemberi első műsorunk igazi meglepetés finomságokkal készült: készítsünk gom…

Decemberi első műsorunk igazi meglepetés finomságokkal készült: készítsünk gombóc levest jó sok tormával, töltsünk kolbászt újszékelyi módra. Ha kíváncsi rá, hogy mi a lecsi-pecsi,...