csütörtök, november 26, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Megyei rangadó

A Román Labdarúgó Szövetség kisorsolta a labdarúgó Románia-kupa első fordulójának párosításait, amely szerint a harmadik ligás Székelyudvarhelyi FC és a Gyergyószentmiklósi VSK találkozik.

Hamarosan kupameccsen bizonyíthat az SZFC Fotó: szfc.ro

Másfél hét múlva elkezdődik hivatalosan is a 2019/2020-as bajnoki labdarúgóidény, méghozzá a Románia-kupa első fordulóinak összecsapásaival. Az első körben összesen 76 csapat vesz részt, 42 hely a megyei szakaszt megnyerő alakulatoké, míg 34 a harmadik ligában érdekelt csapatoké. A szakszövetség földrajzi kritérium alapján osztja szét a párosításokat, így már az első fordulóban megyei rangadóra lesz .
A megyei szakaszt megnyerő Gyer­gyószent­mik­lósi VSK a harmadik liga ötös csoportjának végét elcsípő Szé­kely­udvarhelyi FC-t kapta ellenfélül. A találkozót a tervek szerint július 31-én, 17.30 órától rendezik Gyergyószentmiklóson és a párharc győztese továbbjut a következő fordulóba.
Hargita megyét még az FK Csík­szereda képviseli a sorozatban, amely a legutóbbi idényben a negyeddöntőig menetelt. Az FK csak a harmadik fordulóban kapcsolódik be, a találkozókat augusztus 28-án rendezik. Az FK minden bizonnyal idegenbeli mérkőzést vár majd.

Vereség Nyárádtőtől
Letudta első felkészülési mérkőzését a Székelyudvarhelyi FC, amely a Nyárádtői Egyesüléssel találkozott. Az összecsapást eredetileg szombaton kellett volna megrendezni, ám végül péntek lett belőle és nem túl szerencsés az SZFC-re nézve, hiszen egygólos vereséget szenvedtek, idegenben. Az SZFC beszámolója szerint „a háromszor harminc perces meccsen nem az eredmény volt a fontos, hanem hogy miképp mozognak a játékosok, működik a taktika. A házigazda 3–2-re nyert, az SZFC góljait Taciuc és Székely szerezte”.

Darvas Attila

Kapcsolódó cikkek:

14,236RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb