Megyei rangadó zárásként

Alapszakasz-elsőségre hajt az Imperial

24

Megyei és egyben székely rangadóval zárul a teremlabdarúgó első liga alapszakasza, amelyben az FK Székelyudvarhely a Csíkszeredai Imperial Wetet fogadja. Az udvarhelyieknek még elérhető az ötödik hely, de ez nemcsak tőlük függ, míg a csíkiak az alapszakasz első helyét őriznék meg, ám ehhez kell a három pont. Parázs csata lesz.

A csíkiak három pontra vannak az elsőségtől Fotó: Pál Zoltán

Nagy téttel bíró rangadót rendeznek Székelyudvarhelyen a teremlabdarúgó-bajnokság alapszakaszának utolsó fordulójában. A vasárnap este sorra kerülő összecsapáson a jelenleg hatodik helyen álló FK Székelyudvarhely az első helyezett Csíkszeredai Imperial Wet csapatát fogadja.
A Jakab Zoltán által irányított csapat a hatodik helyen áll jelenleg, és innen úgy tud elmozdulni, ha a Temesvári Informatica pontokat hullajt a Gloria Buzău ellen, illetve az FK legyőzi a megyei riválist. Ugyanakkor az biztos, hogy az FK bejut a felsőházi rájátszásba, ahová függetlenül attól, hogy ötödik vagy hatodik lesz, nulla pontot fog vinni.
Ennél jóval nagyobb tétje van a mérkőzésnek csíki szempontból. Az Imperial ugyanis azonos pontszámmal, de jobb gólaránnyal vezeti a bajnoki tabellát a Galaci United előtt. A két 40 pontos alakulatot a 39 egységgel álló Dévai Autobergamo követi. E három alakulat közül kerülnek ki az alapszakasz dobogósai. Ugyanakkor nem mindegy, hogy ki hányadik helyen zár. Az alapszakasz biztos elsőségéhez a csíkiaknak kötelező módon győzniük kell Székelyudvarhelyen, és az sem jelentene gondot, ha a Galac nyer, ugyanis az egymás elleni eredmények tekintetében az Imperial jobban áll a Unitednél.
Székelyudvarhelyen ugyanakkor minden nagy csapat megkínlódott. A Galac, a Déva, illetve a friss kupagyőztes Călărași ikszelt az udvarhelyi sportcsarnokban, míg az ősszel még nagyon erős kerettel rendelkező Temesvár tudott csak nyerni 7–5 arányban. Ami a két székely csapat őszi egymás elleni meccsét illeti, az Erőss Zsolt Arénában egy egyoldalú összecsapáson 8–4-es hazai siker született.
Az utolsó alapszakaszbeli találkozóra vasárnap 18 órától kerül sor a székelyudvarhelyi sportcsarnokban.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek