Megyei döntőt szeretnének

104

Négy napon át Galac ad otthont a jégkorong Románia-kupa döntő tornájának, amelyen a Csíkszeredai Sportklub célja a kupa elhódítása, míg a Gyer­gyó­szentmiklósi Progym vezetőed­zője nem tekint ennyire előre. Tény, hogy a szurkolók megyei döntőben reménykednek.

Sok szurkoló örvendene egy megyei döntőnek a Románia-kupában

Hat csapat részvételével ma elkezdődik Ga­lacon a jégkorong Ro­mánia-kupa döntő tornája. A Román Jégkorong Szövetség nem változtatott az elmúlt években megszokott lebonyolítási rendszeren, így a hat csapatot két hármas csoportba sorolta be. A csoportgyőztesek a döntőben lesznek érdekeltek, míg a másodikok a kisdöntőben szerepelnek.

Első célkitűzés
A Csíkszeredai Sportklub az idény előtt a honi küzdelmekre egyértelmű célként határozta meg, hogy a Románia-kupát, illetve a bajnokságot szeretnék megnyerni. Az első feladat előtt állnak a kék-fehérek, akik szerdán a Bukaresti Sportul Studențesc-kel kezdenek, ahol a győzelem nem lehet kérdéses. A csoport másik meccsén máris összefutnak azzal a házigazda Galaci Dunăreával, akikkel a legutóbbi kiírásban a finálét játszották. Akkor a Sportklub háromgólos előnyről bukta el – hosszabbításban – a mérkőzést, és a második helyen zárt. Azóta sok víz lefolyt a Dunán és az Olton is.
A Duna-menti alakulat kerete alaposan megváltozott, kizáródtak az Erste Ligából, és tavalyi húzóembereit is elveszítette. Igaz, sikerült őket valamilyen szinten pótolni. Eddigi szereplésük viszont csalódást keltő. Leginkább védelemben, illetve kapusposzton sebezhetők.
A Csíkszeredai Sportklub keretében nem történt nagy változás a hazai magot illetően, sőt az csak erősödött, mint ahogyan a légiósállomány is. A sokkal jobb menedzsmentnek is köszönhetően a Sportklub mára az Erste Ligában is élcsapattá tudott kovácsolódni. A csoport rangadóján a Galac – Sportklub meccsen viszont nincs hibázási lehetőség, és a korábbi egymás elleni mérkőzések, amelyeket rendre a Sportklub húzott be, lenullázódnak.

Meccsről meccsre fejlődni
A Gyergyószentmiklósi Pro­gym úgymond halálcsoportba került a Bukaresti Steaua, illetve a Brassói Corona páros mellé. A Progym játéka nagyon hektikus az elmúlt időben, hiszen bravúros győzelmek – Brassó és Sportklub –, meglepő vereségek is becsúsztak, mint a Steaua vagy épp a Galac ellen. Nemhiába mondta Ruszlan Boriszenko vezetőedző a torna előtt, hogy mindig csak a következő meccsre koncentrál, és a legfontosabb, hogy a játékosok betartsák az előre megbeszélteket. Erre pedig szükség is lesz. A Progymban pedig megvan a potenciál arra, hogy döntőt játsszon a hétvégén. Első ránézésre, ha nem lesznek saját maguknak ellenfelei, akkor a Brassói Coronával kell megküzdjenek ezért, akiknek viszont sokkal mélyebb a keretük, és ezáltal a variációs lehetőségeik.

Darvas Attila

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.