Megvan az első hazai győzelem

Országos kosárlabda-bajnokság

49

Három vereség után két győzelem: ezúttal viszont hazai pályán is sikerült nyernie a VSK Csíkszeredának a hazai férfi kosárlabda-bajnokságban. A csíkiak az ötödik fordulóban a sereghajtó Kolozsvári Universitateát győzték le, pihenni viszont nincs sok idő, hiszen a héten két újabb mérkőzést vívnak Lászlófy Botond tanítványai.

Magusar (4) és Simeunovic (25) szórta a pontokat a hétvégén Fotó: László F. Csaba /archív

Az első három mérkőzésen vesztesen hagyta el a pályát a VSK Csíkszereda csapata a hazai férfi kosárlabda-bajnokság C csoportjában, ám a rossz sorozat megszakadt: október utolsó hétvégéjén a fővárosban, szombaton pedig immár hazai környezetben is győzni tudtak Lászlófy Botond tanítványai. Noha a csapatban sok a sérült és hat-hét játékossal tudtak készülni az elmúlt héten, ennek ellenére sikerült hozni a kötelező győzelmet a sereghajtó Kolozsvári Universitatea ellen.
A szombati találkozón a csíkiak hamar hatpontos előnyre tettek szert, három perc után viszont a kolozsváriak is játékba lendültek és a negyedik percben ki is egyenlítettek, az első negyed végéig pedig maradt a szoros állás, végül a VSK egy ponttal bizonyult jobbnak az első pihenőig. A második játékrész első két és fél perce volt még szoros, ekkor Magusar zsinórban öt pontot szerzett, védekezésben pedig ellenfelét blokkolta, az ellentámadásból pedig Ostojic volt eredményes, így a VSK előnye hét pontra nőtt. A kolozsváriak ugyan megpróbáltak kapaszkodni, de állandósult a hétpontos különbség a nagyszünetig.
A harmadik negyed feléig folyamatosan hat-nyolc pont volt a csíkiak előnye, ám a játékrész felénél összekapták magukat a vendégek és előbb négy, majd két pontra csökkentették hátrányukat, ám a csíkiak az utolsó pihenőig újra ötre növelték az előnyt. Az utolsó játékrészt a csíkiak három ponttal nyitották, majd Simeunovic dobott egy triplát, innentől pedig állandósult a csíkiak előnye, többnyire tíz ponttal vezettek és végül tizenegy pontos különbséggel nyerték meg a sereghajtó elleni meccset.
– Noha sok a sérült a csapatban, mégis hoztuk a kötelező győzelmet. Ezúttal nyugodtan játszottak a fiúk, nem kapkodtak, nem kockáztattak fölöslegesen, nem hibáztak a kulcsfontosságú pillanatokban, és annak ellenére sem forgott veszélyben a siker, hogy a kolozsváriak a második negyedben két pontra csökkentették hátrányukat – nyilatkozta a találkozót követően Lászlófy Botond. A VSK edzője hozzátette, fontos volt a szombati siker, hiszen a hónap zsúfolt a kosarasok számára. – A hárommeccses hetet győzelemmel kezdtük, szerdán és szombaton pedig az élmezőnyhöz tartozó két csapat ellen játszunk – mondta Lászlófy.
Szerdán 18 órakor a Marosvásárhelyi VSK ellen idegenben játszik a csíki csapat, a Maros-partiak tegnap késő este Târgu Jiuban játszottak, a találkozó lapzártánk után zárult.
– Még nem tudjuk, hogy az éllovashoz vagy a második helyezetthez látogatunk-e szerdán – jegyezte meg a csíkiak edzője, utalva arra, hogy a Marosvásárhely – Târgu Jiu mérkőzés győztese vezeti majd a C csoport tabelláját.
Szombaton a Máramaros­szi­geti VSK látogat Csíkszeredába, a két csapat között jelenleg egy pont a különbség. Szerdán a máramarosszigetieknek sem lesz könnyű mérkőzésük, hiszen Târgu Jiu csapatát fogadják, nekik is bravúrra van szükségük a győzelemhez, akárcsak a csíkiaknak.
Eredmény: VSK Csíkszereda – Kolozsvári Universitatea 79:68 (23:22, 21:15, 18:20, 17:11). A csíki pontszerzők: Ostojic 29, Magusar 23 (3 x 3), Simeunovic 16, Nagy Sándor 6 (2 x 3), László Botond 2, László Arnold 2, Zerkula 1.
A C csoport állása: 1. Târgu Jiu 8 pont (4/0), 2. Marosvásárhely 8 p. (4/0), 3. Focșani 8 p. (3/2), 4. Máramarossziget 8 p. (3/2), 5. Phoenix Galac 7 p. (3/1), 6. Rapid Bukarest 7 p. (2/3), 7. VSK Csíkszereda 7 p. (2/3), 8. Agronomia Bukarest 6 p. (2/2), 9. CN Aurel Vlaicu Bukarest 5 p. (0/5), 10. Kolozsvári Universitatea 5 p. (0/5).

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek