Megújult az Alfalvi Fiatalokért Egyesület

Új lendülettel tenni a közösségért

296

Új kezdetről beszélnek az Alfalvi Fiatalokért Egyesületnél (AFE), ennek érdekében pedig lépéseket is tettek az elmúlt időszakban: új tagjai vannak a szervezetnek, új formát mutat az egyesület logója, amit pedig legfőképp remélnek, hogy lendületük az általuk szervezett programokban, rendezvényekben is megmutatkozik.

Új lendület az egyesületnél. A közösségért dolgoznának Fotó: Archív

Az elmúlt években olvashattak már lapunkban az Alfalvi Fiatalokért Egyesület tevékenységéről, rendezvényeiről, egy idő után azonban bizonyos fokú passzivitás állt be a szervezetnél. György Botond korábbi elnök – egyetemi tanulmányaira hivatkozva – lemondott, a takaréklángon működő egyesületet pedig Kis Arnold koordinátor igyekezett életben tartani.
– Hazakerültem Kolozsvárról, és felmerült, hogy ne legyünk „papírszervezet”, hanem próbáljuk meg tartalommal feltölteni a tevékenységet – fogalmazott lapunknak György Botond, hozzátéve: ideiglenesen projektfelelősként van az egyesületnél, mivel a következő közgyűlést decemberben tartják.
A gyergyóalfalvi helyi tévécsatornán, illetve a közösségi oldalon indítottak kampányt az új tagok toborzására, szám szerint pedig tizenkilenc új arcot láthatunk a szervezetnél, akik mindannyian nagy lendülettel vágtak bele a munkába. György Botond elmondta, reméli, hogy ezt a továbbiakban is fenntartják, és tényleg tehetnek valami hasznosat a közösségükért, hisz a megújult AFE célját is ez képezi.
– Fontosnak tartjuk, hogy korábbról megszokott programjainkat folytatni tudjuk, ugyanakkor a fiatalok közötti tapasztalatcsere is a céljaink között szerepel – fogalmazott, részletezve: az egyik erre irányuló programjukon egyetemisták oszthatnák meg fiatalabb társaikkal a felsőoktatási rendszerben szerzett tapasztalataikat.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek