2021, január 20, szerda.
custom_html_banner1

Megújult a Gál Sándor utca

Áprilisban adta ki a kezdési parancsot az önkormányzat a kivitelező csíkszeredai ING Service Kft.-nek a Gál Sándor utca és a vele kereszteződő Borvíz utca felújítására. Tegnap kiszállt a helyszínre a városháza átvételezési bizottsága, és nem talált kifogásolnivalót az elvégzett munkában.

[dropcap]A[/dropcap]

Újjáépítették az utcát Fotó: Balázs Árpád
Újjáépítették az utcát Fotó: Balázs Árpád

Gál Sándor utcában és a Borvíz utcában először a gázszolgáltató kicserélte a gázvezetékeket, majd a kivitelező felújította az esővíz-elvezető hálózatot. Ennek során 67 méternyi 500-as gerincvezetéket fektettek le, 64 méter 200-as csövet és nyolc rácsos esővízlefolyót. E mellett a vízhálózatra 8 aknát és 19 fém akna fedőlapot használtak a kivitelezés során. Ugyanakkor a földbe kerültek a közvilágítás vezetékei, és megfelelő protekciós vezetéket helyeztek el a telekommunikáció vezetékeinek, az utcát pedig négy új lámpaoszlop világítja meg.
Az elmúlt hónapokban 760 négyzetméteren kapott új aszfaltszőnyeget az úttest, emellett 536 négyzetméteren burkolták újra a járdát és 220 négyzetméteren alakítottak ki kerékpárutat, amely összeköti a Márton Áron utcai kerékpársávot a Kossuth Lajos utcaival. Ezenkívül 763 négyzetméteren 49 parkolót alakítottak ki, kettőt ezek közül mozgássérültek számára. Az úttest és a járda mellett 196 négyzetméternyi zöld övezetet alakítottak ki, ahol már elvetették a fűmagot, és várják, hogy kikeljen, továbbá 39 hársfát telepítettek.
A helyszínen a városháza átvételező bizottsága nem talált kifogásolnivalót a több mint 750 ezer lejes beruházás kivitelezésében, a munkálatokra ezúttal is három év garanciát vállalt az építő.

Háromszéki Eszter

Kapcsolódó cikkek:

14,322RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb