Megújul az útkereszteződés

60

Elkezdődött az átfogó felújítás látványosabb része a Szív utcán és a Decemberi forradalom utcán, a kettő találkozásánál. Korábban már felmarták a régi aszfaltot és rendezték a parkolóhelyeket, tegnap pedig elkezdték a járda aszfaltozását.

A Borvízmúzeum udvarára került Kannásné fája. Konzerválásra várva Fotó: Zepeczáner Zsolt
A Borvízmúzeum udvarára került Kannásné fája. Konzerválásra várva Fotó: Zepeczáner Zsolt

A munkálat az úttest aszfaltozását, két helyszínen parkolóhelyek kialakítását és a járda építését foglalja magában. A Szív utcát a Temesvári sugárúttól a Decemberi forradalom utcáig újítják fel, ettől jobbra leágazóan a Decemberi forradalom utcát a közpénzügyi hivatal épületéig, balra pedig a garázsokig aszfaltozzák újra – nyilatkozta Szőke Domokos alpolgármester. Hozzátette, remélhetőleg augusztus végére befejezik a felújítást.
Mindez a városi utcák és utak javítását szolgáló keretszerződésből történik. A városi tanács által január végén jóváhagyott beruházási listán szereplő többi utca felújításának kivitelezését nem valószínű, hogy idén el tudják kezdeni, hiszen a tervezési fázis és a közbeszerzések időigényessége miatt kicsi az esélye a „látható” munka elkezdésének. A keretszerződésbe bele nem foglalt utak közül – figyelmen kívül hagyva a Zsögödi Nagy Imre utcát, ahol hamarosan kezdődik a kivitelezés – a Szécseny utca a legjelentősebb tétel, de itt található a Tanorok, az Olt, a Sas, a Kájoni János és az Ifjúság utca is.

Kovács Hont Imre

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek