péntek, november 27, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Megújul a Tündérkert

Várhatóan az őszi tanévkezdésre véget érnek a borszéki Tündérkert óvoda felújítási munkálatai. A magyar kormány által finanszírozott Kárpát-medencei óvodafejlesztési program keretében a tanintézmény teljes belső felújítása kezdődött el.

Fotó: Boncina-Székely Szidónia

Ebben a hónapban kezdődött el és várhatóan a szeptemberi tanévkezdésre befejeződik a borszék Tündérkert óvoda felújítása. Az épületen néhány évvel ezelőtt már végeztek felújítási munkálatokat: akkor a külső szigetelés és a nyílászárók cseréje valósult meg, most pedig az épület belső tereiben lesznek jelentős változások.

– Kicserélik a víz- és villanyhálózatot, a fűtésrendszert, megújulnak a mosdók, az étkezde, a tanári és a tantermek is. Ahol szükséges, a padlózatot is kicserélik. A játszótér építésére szánt összeget átcsoportosították a felújítási munkálatokra, hiszen a jelenlegi jó állapotban van – mondta el Mik József, Borszék polgármestere.

A 2016 novemberében indított Kárpát-medencei óvodafejlesztési program várhatóan 2021 végén zárul: a több mint 1600 oktatási intézményt érintő program célja, hogy minden, Kárpát-medencében élő magyar gyermek magyar óvodába járhasson.

Boncina-Székely Szidónia

Kapcsolódó cikkek:

14,237RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb