2021, január 20, szerda.
custom_html_banner1

Megújul a ditrói közvilágítás

Korszerűsítik a közvilágítást Gyer­gyóditróban. A község minden utcájában új, takarékos lámpatesteket szereltek az oszlopokra, kétszer annyit, mint eddig. 

Tizenöt évvel ezelőtt volt közvilágítás-felújítás legutóbb Gyer­gyóditróban. A község polgármestere szerint az akkor felszerelt lámpatestek megértek a cserére. – Jelenleg új okos rendszert építünk. Minden utcában, minden oszlopra LED-lámpatestek kerülnek – közölte Puskás Elemér, a község polgármestere.

Mint mondta, eddig 570 lámpatestet tartottak számon, de 1100-nál is többet szerelnek fel a következő hetekben. Megvilágítják a gyalogátjárókat és a főút mentén mozgásérzékelővel is ellátják a lámpatesteket, a takarékos, de hatékony működés érdekében. Úgy becsülik, az áramfogyasztás nem lesz nagyobb, mint eddig, annak ellenére, hogy a lámpatestek száma kétszeresére nő.

Egy hónapos határidővel dolgozik a csíkszeredai kivitelező, de jó ütemben halad a munka, így lehet, hogy hamarabb is elvégzik. A régi lámpatesteket jelképes összegért felajánlják megvásárlásra a község lakóinak, hogy udvarukat megvilágíthassák, ami pedig nem kel el, azt ócskavasként értékesítik. A beruházás értéke egymillió-kétszázezer lej, ebből ötszázezer lej kormánytámogatás, a többit megyei és helyi költségvetésből fedezik – mondta a polgármester.


Kapcsolódó cikkek:

14,320RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb