Megújul a borszéki járóbeteg-rendelő

Bővülő egészségügyi szolgáltatások

87

Állami támogatásból újul meg a borszéki járóbeteg-rendelő a közeljövőben. A helyi fejlesztések országos programja (PNDL) által finanszírozott beruházás keretében kibővítik és felújítják az épületet, így az egészségügyi szolgáltatások köre is bővül.

Vendégváró Borszék. Behozzák a lemaradást Fotó: Borszéki Polgármesteri Hivatal

A háromszintes épületben jelenleg két fogorvosi és egy családorvosi rendelő, valamint egy Caritas-iroda működik: a pályázat révén a már meglévő szolgáltatások mellett fül-orr-gégészeti, nőgyógyászati, belgyógyászati, szemészeti, munkaügyi orvosi, valamint pszichológiai ellátást is igénybe lehet majd venni – mondta el érdeklődésünkre Rédai Botond, a borszéki polgármesteri hivatal szóvivője.
A felújítás részeként hőszige­telik az épületet és teljes körű belső felújítást végeznek el. Az új egészségház fűtését ahhoz a biomassza alapú fűtésrendszerhez csatlakoztatják, amely a jövőben a középületeket látja el hőenergiával. A projekt részeként az épületben lesz liftház is, hogy a mozgáskorlátozott személyek közlekedését megkönnyítsék.
A finanszírozási szerződést július végén írta alá Mik József polgármester, nemsokára kiírják a közbeszerzési eljárást, és 2020 tavaszán a tervek szerint elkezdődhetnek a munkálatok a járóbeteg-rendelő épületében.
A beruházás teljes értéke 2,184 millió lej, amelyből az állami támogatás 1,627 millió lej. Az 557 ezer lejes önrészen túl az önkormányzatnak a tervezéssel kapcsolatos költségeket is finanszíroznia kell.
Ahogy Rédai Botondtól megtudtuk, több orvos is érdeklődött a szakrendelés iránt, így valószínű, hogy a bővítést követően a tervezett orvosi szolgáltatások is elindulhatnak a fürdővárosban. Ehhez nagymértékben hozzájárulhat az a pályázat is, amely révén a marosvásárhelyi Studium-Prospero Alapítvány orvosi lakások építését kezdi el a magyar kormány támogatásával. Ez a beruházás előkészítési fázisban van.

Boncina-Székely Szidónia

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek