kedd, december 1, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Megtört a veretlenségi széria

A Dunaújvárosi Acélbikákat mind a Gyergyói HK, mind a Csík­szeredai Sportklub legyőzte, hogy a két székely csapat egymás elleni összecsapásán a piros-fehérek nagyon mélyről jöjjenek vissza.

Fordulatokban gazdag mérkőzést játszott a Sportklub és a GYHK                                   Fotó: László F. Csaba

Két-két alkalommal lépett jégre hétvégén a Csíkszeredai Sportklub és a Gyergyói HK a jégkorong Erste Ligában. Előbb mindkét csapat a Dunaújvárosi Acélbikákkal játszottak, majd egymás ellen meccseltek.

Dunaújváros kipipálva
A Dunaújvárosi Acélbikák vendégszereplése Gyergyószent­mik­ló­son kezdődött, ahol a GYHK sokkal pontosabban, gyorsabban és eltökéltebben játszott, mint ellenfele. Ennek eredményeképpen a GYHK mindhárom harmadban ellenfele fölé kerekedett, és simának mondható 4–0-s sikert könyvelt el.
Szombaton az Acélbikák már a listavezető Csíkszeredai Sportklub otthonában igyekeztek javítani helyzetükön. Ezúttal fegyelmezetten játszottak, és nem hagyták magára kapusukat, Hughsont sem, de a vereséget nem tudták elkerülni.

Székely rangadó másodjára
Alig egy héttel ezelőtt a felek Gyergyószentmiklóson találkoztak, ahol egy parázs meccsen a Sportklub 5–2-es sikert könyvelhetett el. Ezúttal viszont már Csíkszeredában léptek jégre. A vendégek egy nappal a találkozó előtt jelentették be Ryan és Matt Rupret leigazolását, akik az ECHL-es Indy Fuel csapatából érkeztek, akárcsak a csíki Josh Shalla. Két komoly múlttal rendelkező 27 esztendős ikertestvérpárról van szó, akik az AHL-ben is megfordultak. Sőt Csíkszeredában lehetőséghez is jutottak.
A mérkőzés némi tapogatózással indult, majd egymás után két vendégelőny volt a palettán, és a másodikkal éltek a vendégek. Egyenlő létszám mellett uralta a játékot a Sportklub, majd rajtuk volt a sor, hogy gyakorolják az előnyöket. A kék-fehérek is a másodikból voltak eredményesek. A harmad végén kellemetlen helyzetbe került a Sportklub, hiszen egy kettős hátrányt kellett megoldjanak, amely áthúzódott a második harmadra. Ezt pedig a GYHK ki is használta. A Sportklub alaposan megrázta magát, és óriási tempót diktált, így a gólok is jöttek. 40 perc után megfordították az állást 3–2-re.
A záró felvonásra feljavult a GYHK, és a rendes játékidő végére egyenlíteni tudott, hogy a hosszabbításban Matt Rupert góljával elvigyék a bónuszpontot.

Darvas Attila

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb