Megtört a hazai átok

53

Először nyert a tavaszi idényben hazai pályán az FK Csíkszereda a labdarúgó 3. ligában, az FC Szé­kelyudvarhely viszont vereséget szenvedett a csoport éllovasától. A csíkiak továbbra is hatodik helyen állnak, míg az udvarhelyiek az utolsó előttiek.

Először győzött a tavaszi idényben hazai pályán az FK Csíkszereda Fotó: Pál Zoltán
Először győzött a tavaszi idényben hazai pályán az FK Csíkszereda Fotó: Pál Zoltán

Egy győzelem és egy vereség a megyebeli csapatok hétvégi szereplése a hazai labdarúgó 3. ligában. Az FK Csíkszereda a tavaszi idényben először aratott győzelmet hazai környezetben, míg az FC Székelyudvarhely az 5. csoport listavezetőjétől szenvedett súlyos vereséget.
Szombat délután jól játszott az FK Csíkszereda, ám a vendégek kapusa volt a meccs hőse, aki nélkül az FC Zilah sokkal súlyosabb vereséget könyvelhetett volna el. Már az első percektől érezhető volt a csíkiak fölénye, az első negyedóra végén volt egy óriási helyzetük, a játékrész többségében a két csapat a zilahiak térfelén focizott. Annak ellenére, hogy jóval többet támadt az FK, mégis egy vendéghiba kellett az első hazai gólhoz. A 34. percben egy hosszú beadásra nemcsak a vendégek védelme mozdult rosszul rá, hanem a zilahiak addig remekül védő kapusa is, így Károly Bálint az üres kapuba rúghatta a labdát. A második félidő elején kissé feltámadtak a vendégek, helyzetig ugyan eljutottak, ám nem voltak túl veszélyesek Fogarasi kapujára. A hazaiak viszont több ziccert is elpuskáztak, csupán a vendégek kapusán múlt, hogy nem született találat. A zilahiak a 77. percig tudták tartani a csíki rohamokat, ekkor is a vendégvédelem kellett ahhoz, hogy a hazaiak újabb gólt érjenek el. Újfent egy beadásnál rosszul mozdult ki a zilahiak védelme, Bajkó Barna pedig jókor indult meg a tizenhatos felé, egyedül kezelhette le a labdát, majd védhetetlenül rúgta a játékszert a vendégek hálójába.
Az utolsó negyedóra már nem hozott izgalmakat, a csíkiak a biztos fölényben két 17 éves focist, Locotus Miklóst és Csiszér Balázst is csatasorba állították, míg a vendégek inkább annak örültek, hogy a hazaiak nem erőltették a támadást, így csak két kapott góllal távoztak Csíkszeredából.
Az FC Székelyudvarhely tartalékosan utazott el Nagyváradra, a vendégek keretébe hét 21 éven aluli játékos került be. A csoportelső Luceafărul az első pillanatoktól kézben tartotta a párharcot, az 5. percben a kapufa mentette meg az udvarhelyieket, a 22. percben viszont megszerezték a vezetést a hazaiak. Az FC játékosai előtt adódott egy egyenlítési lehetőség, ám Fodort az utolsó pillanatokban szerelni tudták a hazaiak. A 40. percben kettőre nőtt a Luceafărul előnye, sőt a szünetig még két ziccert hibáztak a hazaiak. A második félidő elején a Luceafărul újabb gólt lőtt, majd az 55. percben megszületett a hazaiak negyedik találata is, a mérkőzés utolsó gólja a 88. percben esett, és ezt is a nagyváradiak érték el.

Eredmények
3. Liga, 21. forduló: FK Csíkszereda – FC Zilah 2–0 (1–0) /Károly Bálint (34.), Bajkó Barna (77.)/; Nagyváradi Luceafărul – Székelyudvarhelyi FC 5–0 (2–0); Kolozsvári Sănătatea – Alsógáldi Industria 2–2, Radnót – Fugyivásárhely 1–1, Dési Unirea – Lénárdfalva 0–1, Máramarossziget – Nemeszsuki Unirea 1–0. Al­más­balázsházi Luceafărul – Régeni Avântul 0–3 (játék nélkül).
Az 5. csoport élén a Nagyváradi Luceafărul áll 50 ponttal a 46 pontos Régen és a 41-41 pontos Máramarossziget és Al­só­gáld előtt, az FK Csíkszereda 32 ponttal a hatodik, míg az FC Szé­kely­udvarhely 15 ponttal az utolsó előtti (a bajnokságtól visszalépett almásbalázsháziak előtt).

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek