2021, január 27, szerda.
custom_html_banner1

Megtérítik a díjak 70 százalékát

Még bő másfél hónapig fogadja a 17.1-es intézkedésre a gazdák pályázatait a Vidéki Beruházásokat Finanszírozó Ügynökség. A gazdák a megkötött mezőgazdasági biztosításokra kérhetnek 70 százalékos díjtámogatást a célra elkülönített 15 millió eurós alapból. A pályázatokat kizárólag online fogadják.

November 30-ig fogadja a hazai növénytermesztők és állattenyésztők mezőgazdasági biztosítási díj támogatásokra vonatkozó pályázatait a Vidéki Beruházásokat Finanszírozó Ügynökség (AFIR). Az Országos Vidékfejlesztési Program (PNDR) 17.1-es intézkedése keretében a 2019-es őszi, valamint a 2020-as tavaszi vetésekre, továbbá a haszonállatokra és az ültetvényekre, gyümölcsösökre kötött mezőgazdasági biztosításaik után igényelhetnek támogatást a gazdák: a pályázat révén elérhető támogatás a biztosítási díj legtöbb 70 százaléka lehet.

Tegnap a célra elkülönített 15 millió euró felére nem akadt jelentkező. Az intézkedésre eddig 4141 termelő nyújtotta be díjtámogatási kérelmét, összesen 8,891 millió euró értékben kérve a kifizetési ügynökségtől a mezőgazdasági biztosítási díjak nagy részének megtérítését.

A mezőgazdasági biztosítási díj támogatás elnyeréséhez idén jelentősen egyszerűsítve, csupán négy alapdokumentumra van szük­sége a pályázóknak: a megkötött biztosítási szerződésre, a biztosítási díj legalább felének kifizetését igazoló nyugtára vagy átutalási kivonatára, a kedvezményezett gazda személyigazolványának má­solatára és banki folyószámla-iga­zolásra.


Kapcsolódó cikkek:

14,354RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb