2021, január 16, szombat.

Megtartotta ukránjait

Újabb hírek érkeztek Galacról a Dunărea háza tájáról, ahol a tavalyi román jégkorongbajnokságot megnyerő csapat alapembereit sikerült megtartani. Mind az öt ukrán marad még a Duna-partján. Közben a MAC is tovább építkezik.

Meghosszabbították szerződéseiket a Dunărea ukránjai. Maradnak Galacon
Meghosszabbították szerződéseiket a Dunărea ukránjai. Maradnak Galacon

[dropcap]M[/dropcap]egtartotta idegenlégiósait a Galaci Dunărea jégkorongcsapata a kö­vetkező bajnoki idényre is – tájékoztatta a sportkedvelőket a sportgalati.ro portál. Ezek szerint a MOL Ligába is vágyó Duna-parti csapatban folytatja a következő idényben is Vitalij Donika, Konsztantin Rjabenko, Dimitri Nyimenko, Szergej Csernenko és Roman Serbatjuk is. Közülük hárman, Rjabenko, Nyimenko és Donyika Krakkóban is ott volt az ukrán válogatott tagjaiként, ahol viszont búcsúztak a Divízió 1 A csoporttól.
Ugyancsak kőkeményen építkezik a MOL Liga-újonc MAC Budapest is. A Sapa Fehérvár AV19-től Németh Attila igazolt a fővárosba. A 23 éves csatár 87 EBEL-meccset is a háta mögött tud már.
A Miskolci Jegesmedvéktől érkezett Rocznov Dezső, szintén csatárposztra. A fővárosi alakulat első légiósa pedig a finn Niko Saarenpaa. A 31 éves szélső közel egy évtizedet töltött a finn másodosztályú Hokkiban, ahol májusban meghosszabbította egy újabb évre a szerződését, ám mégsem tölti azt ki, hanem Magyarországra igazol. A legutóbbi szezonban bronzérmet szerzett csapatával, ahol 61 mérkőzésen 26+19 pontot gyűjtött.
Közben egyre több csapat teszi közzé felkészülési mérkőzéseinek időpontját és ellenfeleiket. Ezek szerint a magyar bajnok és MOL Liga-címvédő Miskolc két mérkőzést biztosan játszik a szlovák első ligában szereplő Bártfa ellen. Augusztus 28-án Miskolcon, míg szeptember 4-én Bártfán csapnak össze a felek. Az Újpesti TE öt meccset kötött le eddig. Az UTE hivatalos honlapján megjelent információk szerint augusztus 20-án lép először jégre Gyetván, majd egy nappal később Zsolnán játszik. Augusztus 27-én Pöstyénben, 28-án pedig Érsekújváron meccselnek a lila-fehérek, szeptember 1-jén pedig a Fehérvár MOL Liga-csapata ellen játszanak, utóbbi mérkőzés helyszíne egyelőre ismeretlen.

HN-informráció

Előző cikkVillanyégőcsere
Következő cikkÚj klub a láthatáron

Kapcsolódó cikkek:

14,313RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb