Megszűnik a gyorshajtás a Patak utcában: Fekvőrendőrök a gyerekek biztonságáért

298

Fekvőrendőröket helyeztek el Csíkszeredában, a csíktaplocai Patak utcában. A helyi lakosok kérésére fektették le a biztonsági elemeket, mivel az arra közlekedő járművek nem tartották be a sebességkorlátozást, veszélyeztetve a gyalogosok életét.

Készül a biztonsági elem. Fékeznék a száguldozókat                                                        Fotó: András Hunor Jenő

Helyi lakosok kérésére András Hunor Jenő csík­sze­redai önkormányzati képviselő indítványozta három fekvőrendőr elhelyezését Tap­lo­cán, a Patak utcában. Azért volt erre szükség, mert az arra közlekedő járművek nem tartották be a 30 km/órás sebességkorlátozást, néha háromszor gyorsabban is hajtottak. A gyorshajtók a gyerekek testi épségét veszélyeztették.
− Már rég szükséges lett volna fekvőrendőrök elhelyezése ezen az útszakaszon. Most pedig fontosnak tartom, hogy felhívjük az autósok figyelmét a fekvőrendőrök jelenlétére, ugyanis a friss havazás miatt nem lehet idejében észrevenni őket – emelte ki András Hunor Jenő.
Hozzátette, az ötlet megvalósításához összesen három és fél évre volt szükség, ugyanakkor más utcákból is jelezték, hogy hasznos volna néhány fekvőrendőrt ott is elhelyezni.
A három fekvőrendőr jelenlétét közlekedési táblák jelzik, megelőzve az esetleges károkat. A fekvőrendőröket az előírásoknak megfelelően, a közbiztonsági és közlekedésrendészeti előírásoknak megfelelően építették meg.

Szilágyi Dalma-Orsolya

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek